Štvorica hudobníkov z formácie Červený bicykel, ktorí pôsobia v Bratislave sa rozhodli podporiť myšlienku "viac bicyklov, menej áut" originálnym spôsobom. Na singel s názvom Do pedálov, nakrútili videoklip.

"Je to prvá a titulná pieseň z nášho debutového albumu Nechaj sa zviesť, ktorý nám ešte vo februári pokrstil Lasky z Pary. Skladba tak trochu predstavuje skupinu, ale hlavne je o radosti zo života, z bicyklovania a hľadaní cesty, ktorá sa stáva naším cieľom," povedal spevák a gitarista kapely Viťo Chrappa.


Klip sa nakrúcal v spolupráci s Cyklo Kuchyňou, ktorá už dlhšie v Bratislave robí pekným spôsobom cyklo osvetu. Kapela jazdila a spievala na hrádzi, na moste, nábreží Dunaja, aby sa nakoniec pridala v centre k veľkej skupine cyklistov v rámci tradičného Critical Mass. Na záver to ešte rozbalila na koncerte. "Veľmi sme si to užívali a zabávali sa. Chceme trochu poukázať na horšie podmienky pre cyklistov v meste. Chodníkov je málo a áut už priveľa. Zoberme si príklad z niektorých európskych metropol, kde sú cyklisti kráľmi ulíc," povedal gitarista Michal Konopeus.

Kapela sa v tomto čase snaží viac koncertovať a promovať album, ktorý celý nájdete vo všetkých streamovacích službách. "Práve túto skladbu veľmi radi hrávame na koncertoch. Je dynamická a ľudí okamžite berie do pohybu," dodal basgitarista Tomáš Rak.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Víťazoslav Chrappa.