Anglická kapela Noel Gallagher's High Flying Birds vydá 14. júna EP Black Star Dancing. Formácia, ktorú vedie niekdajší gitarista už nefungujúcej kapely Oasis Noel Gallagher, z očakávanej novinky predstavila titulnú skladbu.

Päťdesiatjedenročný muzikant prezradil, že EP je inšpirované interpretmi ako David Bowie, INXS, U2, Queen, Indeep a ZZ Top. Nahrávka sa dostane na trh na vinyle a v digitálnej forme. Bude obsahovať aj piesne Rattling Rose a Sail On a tiež dva remixy skladby Black Star Dancing. O jeden z nich sa postaral The Reflex.



Noel Thomas David Gallagher
sa preslávil v spomínanej kapele Oasis, v ktorej pôsobil od roku 1991 a vydal s ňou albumy Definitely Maybe (1994), (What's The Story) Morning Glory? (1995), Be Here Now (1997), Standing On The Shoulder Of Giants (2000), Heathen Chemistry (2002), Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Činnosť skupiny však už od začiatku sprevádzali ostré a otvorené spory medzi ním a jeho bratom, spevákom Liamom, ktoré napokon v auguste 2009 viedli k jej rozpadu.

Noel neskôr založil formáciu Noel Gallagher's High Flying Birds, s ktorou vydal v roku 2011 prvú, eponymnú štúdiovku. V roku 2015 ponúkli druhú nahrávku Chasing Yesterday a v novembri 2017 album Who Built the Moon?. So všetkými troma dobyli UK Chart.

Zdroj: SIA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds