Fanúšikom slovenského rapu Romana Grigelyho, známeho pod pseudonymom Momo, netreba špeciálne predstavovať. Patrí medzi najproduktívnejších borcov na scéne - debutoval v roku 2008 a tento rok vydáva už svoj jedenásty štúdiový album. Po videosingli Moja zóna (feat. Rytmus) v posledný aprílový deň zverejnil snippet s ukážkami všetkých 11 trackov.

Spomínaný singel zverejnil 15. apríla a na dva týždne s ním ovládol slovenský rebríček Youtube Trending. Po 20 dňoch od zverejnenia má videoklip k atmosférickej skladbe o chránení hraníc svojho súkromia viac ako 650-tisíc pozretí. Zaujímavosťou je, že Momo a Rytmus sa v spoločnom tracku naposledy stretli ešte v roku 2015, keď piešťanský raper hosťoval v skladbe Vízia z Momovho albumu Heroin.


Na albume MXI sa objavia aj ďalší zaujímaví hostia. Silným spojením je premiérová spolupráca s Majkom Spiritom, ktorý rovnako ako Rytmus dlhodobo patrí medzi najväčšie hviezdy slovenskej hip-hopovej scény. Hoci Momo aj Majk Spirit sú z Petržalky a sú takmer rovesníkmi, až doteraz sa za mikrofónom v štúdiu nestretli. Zmenila to až skladba s názvom Sny. Prvýkrát sa na jeho albume objavia aj Frayer Flexking (Vlci), Paulie Garand (Zločinci a umelci) a Refew (Celý bank). Zo spevákov budete môcť na albume počuť hlasy Dana Kapitána (Zločinci a umelci) a Martina Císara (Sérum).

Podľa samotného Moma je však najväčšia spolupráca na albume s Hoodinim. Tento vyhľadávaný a rešpektovaný hip-hopový producent je zodpovedný nielen za hudobné produkcie, ale spolu s Momom má na svedoví aj celkový kreatívny proces albumu MXI. Okrem spomenutých spoluprác sa fanúšikovia dočkajú tiež pokračovania série Ja som Bratislava. Ukážky všetkých jedenástich skladieb si môžete vypočuť v čerstvo zverejnenom snippete.


Album Momo MXI oficiálne vychádza 17. mája. Tak ako pri minuloročnom albume Extras, aj tentokrát sa dá spolu s albumom zakúpiť download karta, ktorá umožní album v digitálnej verzii počúvať skôr než sa objaví na streamovacích službách. Všetky aktuálne informácie nájdete na Momových profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Zdroj: PR článok (Jana Trellová - Ruka Hore / Hudba.sk edit)
Foto: Katarína Šlesárová

Súvisiaci interpreti: Momo