Maroon 5 už roky patria k najpopulárnejším mainstreamovým skupinám. Na rozdiel od tínedžerských boybandov ide o kapelu, ktorá má dávno jasno v tom, čo chce, a nič nenasvedčuje jej prípadnému rozpadu. Pred pár dňami svojich fanúšikov potešila novým videoklipom k skladbe Girls Like You, v ktorom účinkuje viacero silných a inšpiratívnych žien.

Medzi milovníkmi popovej hudby azda neexistuje nikto, kto by nepoznal americkú skupinu Maroon 5. Svoj prvý album Songs About Jane vydali ešte v roku 2002, o pätnásť rokov neskôr uviedli na trh svoju šiestu, zatiaľ poslednú štúdiovku Red Pill Blues. Z neho kapela vydala už niekoľko singlov a aktuálne sa o priazeň poslucháčov uchádza s príjemnou piesňou Girls Like You, ktorou si získajú minimálne všetky dievčatá.

Tak ako v staršej tvorbe Maroon 5, aj tentokrát ostávajú hlavnou témou práve ženy a ich nenahraditeľnosť. "Potrebujem dievča ako si ty. Dievčatá ako ty, ktoré milujú srandu," odznie z úst speváka Adama Levinea. Vo videoklipe tentoraz dostali priestor ženy rôznych vekových kategórií, národností a pracovného zaradenia. Či už sú to speváčky, herečky, političky, športovkyne alebo televízne osobnosti. Skupina tým chcela poukázať na to, že každá žena dokáže excelovať v niečom inom, čím je nenahraditeľnou.


Vo videu sa objavila napríklad známa americká moderátorka a komička Ellen DeGeneres, po boku speváka si zatancovala aj britská speváčka Rita Ora, vychádzajúca hviezda Camila Cabello, či herečka Gal Gadot, známa najmä z filmu Wonder Woman. Pár sekúnd pre seba si uchmatli aj speváčky Jennifer LopezMary J Blige či plus-size modelka Ashley Graham. Kontrastom týchto šoubiznisových krások je napríklad somálska politička Ilhan Omar alebo snoubordistka Chloe Kim. V závere videa sa po boku Adama objaví dvojica krások, ktoré sú pre neho právom tie nenahraditeľné. Sú to jeho manželka Behati Prinsloo a dcérka Gio Grace.

Rok 2018 je rokom Cardi B

Ako jediná zo žien sa však k slovu dostala čoraz úspešnejšia raperka Cardi B. Skupine Maroon 5 zrejme učarovala len nedávno, pretože pôvodná verzia skladby na albume je bez nej - pôvodne vznikla len ako sólová skladba. Kapela však má v poslednej dobe k rapu blízko, v iných skladbách z minuloročného albumu  hosťujú Kendrick Lamar, Future či A$AP Rocky a predtým dokonca spolupracovali aj s najväčšou rivalkou Cardi B, keď si v roku 2015 na remix hitu Sugar prizvali Nicki Minaj.

Hoci nepatrím medzi fanúšikov Cardi B, v tomto prípade skutočne ide o príjemné oživenie, ktoré piesni pomohlo. "Som si istá, že iné dievčatá boli skutočne milé. Ale potrebujete niekoho dostatočne bláznivého. Takže koho zavoláte? Cardi, Cardi," rapuje 25-ročná interpretka a vzápätí dodá, čo od muža skutočne potrebuje: "Ja naozaj nechcem bieleho koňa a kočiar, myslím tým biele Porsche a karáty. Potrebujem ťa tu, pretože vždy, keď zavoláš, hrám sa s touto mačičkou ako ty s tvojou gitarou."

Mimochodom, rodáčke z New Yorku momentálne skutočne ide karta. V priebehu troch týždňov jej totiž vyšli aj spolupráce s Jennifer Lopez a Ritou Orou, a tiež jej vlastný singel I Like It z nedávno vydaného debutového albumu Invasion of Privacy.

Slovensko stále obchádzajú

Od stredy (30.5.) si klip zozbieral už viac ako 32 miliónov prehratí a to aj napriek tomu, že okrem účasti známych krások sa vo videu vlastne nič zaujímavé nedeje. Skupina Maroon 5 sa vždy tešila veľkej obľube aj v našich končinách, o čom svedčí aj fakt, že klip Girls Like You sa cez víkend dostal na vrchol slovenského rebríčka Youtube Trending (v čase vydania článku je na 2. mieste, predbehol ho Gogo s videom z ochutnávania drahého exotického ovocia, hm...). Napriek úspechu v našich rádiách a na internete však Maroon 5 na Slovensko, a dokonca ani do Českej republiky, zatiaľ v rámci svojich turné nezavítali.

Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Maroon 5