Speváčka Kristína má úspech nielen u slovenských, ale aj českých fanúšikov. Práve preto sa rozhodla nový album Na Slnečnej strane sveta pokrstiť najskôr v Českej republike. V Prahe ho pred týždňom do života uviedol hitmaker Vašo Patejdl.

Krst Kristíninho tretieho albumu zorganizovalo vydavateľstvo Universal Music v Bontonlande v Prahe. Pri tejto príležitosti odovzdali šarmantnej speváčke platinovú platňu za predaj druhého albumu V sieti ťa mám (2010) v Českej republike.

Kristína si za pražského krstného otca vybrala Vaša Patejdla. "Vašo je hudobná legenda. Som naozaj rada, že prijal moje pozvanie, protože má veľa povinností. Nesmierne si ho vážim ako umelca, skladateľa, speváka a aj ako človeka," prezradila speváčka, ktorá pár dní po vydaní nového albumu ozrejmila aj voľbu jeho názvu.

"Album som pomenovala podľa skladby, ktorá je jednou z mojich najobľúbenejších na CD. Samotná pieseň je o vzťahu a láske. Ale použila som tento názov, aby som popísala obsah albumu a fanúšikov prostredníctvom skladieb zobrala na moju slnečnú stranu sveta. Pre mňa je to svet, kde je láska, mier a pokora. Svet, kde sa hľadajú riešenia na každý problém a kde sú pravé životné hodnoty, ktoré sa v dnešnom uponáhľanom svete už vytrácajú z ľudí," opisuje Kristína.
O samotnom albume sa viac dočítate TU. Cez prázdniny bude Kristína koncertovať po celom Česku i Slovensku, s kapelou sa chce dobre pripraviť aj na jesenné turné. Na Slovensku plánuje album pokrstiť koncom leta.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka speváčky.

Foto: Jaroslav Haratek

Súvisiaci interpreti: Kristína