Britská kapela Babyshambles potvrdila, že ich pripravovaný nový album Sequel To The Prequel by mal vyjsť 2. septembra. Prvý singel s názvom Nothing Comes To Nothing formácia plánuje zverejniť 26. augusta.

Líder kapely Pete Doherty, ktorý minulý týždeň vystúpil v Bratislave, sa pre magazín NME vyjadril, že chce pripraviť silný album, ktorému nebude chýbať energia. "Babyshambles nie sú späť, táto kapela je tu stále," dodal. V rámci pripravovaného turné by mala skupina vystúpiť aj 9. decembra v Prahe a o deň neskôr vo Viedni.

Na tretej štúdiovke Babyshambles sa podieľa aj producent Stephen Street, basgitarista Drew McConnell, gitarista Mick Whitnall, ďalej klávesák Stephen Large, skladateľ John Robinson a tiež bubeník Jamie Morrison z formácií Stereophonics a Noisettes. Drew McConnell v januári informoval magazín New Musical Express (NME), že Doherty začal pracovať na novom albume Babyshambles. Nahrávka podľa McConnella najprv vznikala ako Dohertyho druhý sólový album, no napokon z nej bude tretia štúdiovka Babyshambles. 

Zoznam skladieb albumu Sequel To The Prequel:
 
1. Fireman 
2. Nothing Comes To Nothing 
3. New Pair 
4. Farmer’s Daughter 
5. Fall From Grace 
6. Maybeline 
7. Sequel To The Prequel 
8. Dr. No 
9. Penguins 
10. Picture Me In A Hospital 
11. Seven Shades Of Nothing 
12. Minefield 


Zdroj: SITA
Foto: Babyshambles.net

Súvisiaci interpreti: Babyshambles