Zložená na Slovensku, naspievaná českou speváčkou a pripravená reprezentovať vo svete. To sú charakteristiky piesne I Own Ya, ktorú včera aj so zaujímavým videoklipom plným tanca predstavila speváčka a hudobníčka Olga Lounová.

Olga Lounová síce v Čechách nepatrí k najvyššej hudobnej špičke, no vďaka svojím speváckym kvalitám má pomerne širokú poslucháčsku základňu a za sebou roky hudobných skúseností. Tie sa rozhodla zúročiť aj inde, než len na domácej pôde, a preto sa hudobníčka začala činiť v Amerike, kde nahráva pokračovateľa albumu Chuť svobody (2015). Priesečníkom medzi starou a novou nahrávkou by mal byť práve zverejnený singel I Own Ya, s ktorého tvorbou Olge pomáhali producenti z bratislavského štúdia LittleBeat.

Videoklip, ktorý stojí na podmanivej choreografii tanečníčky Michaely Josífkovej, sa nakrúcal v Los Angeles vo veľkom dome s bazénom pod taktovkou režiséra Martina Linharta. Vizuál svojím obsahom, ale i hudobnou rytmikou a beatom niektorým možno pripomenie videoklip Sie Chandelier, Olgino video si však ide viac svojou cestou. Speváčka sa v ňom objavuje iba párkrát, dokonca i v bazéne s tanečnicou Michaelou, kde sú si priam "nebezpečne" blízko.

Podľa slov 35-ročnej Lounovej je skladba inšpirovaná láskou. "Keď niekoho milujete a nemôžete ho mať, tak ho môžete mať aspoň vo svojej hlave a tam si s ním môžete robiť, čo chcete," vyhlásila na margo názvu skladby I Own Ya, teda "Vlastním ťa". Singel je skvelou ukážkou toho, že vznik kvalitných popových piesní už nie je u nás žiadnou raritou a aj vďaka Olginmu speváckemu talentu by sa vo svete nestratil.


Text: Hudba.sk (zdroj: mž, Stream.cz)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Olga Lounová