Inverzia je slovenská skupina, ktorá pochádza z Partizánskeho. Zakladajúcimi členmi sú bratia Matej a Maroš Pecho. V jej tvorbe prevažuje najmä pop s jemnými prvkami folku. Piesne sú inšpirované životom a tiež hudobnými vzormi ako je napríklad Glen Hansard.

Skupine Inverzia vyšla po pol roku existencie debutová eponymná EP platňa. Obsahuje štyri nahrávky. K piesni Ticho vznikol aj videoklip. Za miesto natáčania bola zvolená Liptovská Mara na strane od Liptovského Mikuláša. V pozadí je okrem iného vidieť aj Chočské vrchy a Vysoké Tatry. "Chceli sme natáčať v peknom prostredí prírody, ktorá by klipu dodala značnú zmyselnosť," hovoria súrodenci Matej a Maroš Pecho.


Hlavnú úlohu si vo videu zahrala Barbora Bezáková, ktorá v súčasnosti študuje štvrtý ročník na JAMU v Brne v odbore činoherné herectvo. O kameru sa postaral Ján Jamriška. "Tým, že sa točilo takmer na jediný záber, Barbora mala len jednu šancu ukončiť klip herecky tak, ako ho môžete vidieť vo finálnej podobe," dodáva Matej Pecho.

Kapelu po vydaní debutového EP čaká niekoľko letných koncertov a na jeseň chystá na turné po kluboch a kaviarňach na Slovensku a v Česku.



Redakciu Hudba.sk informoval člen skupiny Maroš Pecho.

Foto: Facebook.com/inverzia