Rádio_Fm počas leta už tradične prináša svojim poslucháčom informácie o dianí a tiež atmosféru letných festivalov. Aj tento rok začína svoju festivalovú púť na trenčianskej Pohode. Vysielanie však prinesie niekoľko noviniek.

Na festivale sa Rádio_FM predstaví vo vynovenej podobe. "Rádio(aktívna zóna)_FM, na ktorú sú  poslucháči a návštevníci zvyknutí, dostala nové priestory. V nich si návštevníci Pohody môžu pozrieť ako vysielame a chýbať nebudú ani špeciálne akustické vystúpenia hudobníkov z programu festivalu," priblížila šéfdramaturgička Rádia_FM Janka Imrichová.  

Okrem aktuálneho diania poslucháčom sprostredkuje aj živé prenosy vybraných koncertov ako napríklad Little Dragon, Fink, Bad Bad Not Good, Tune-Yards, Nvmeri či Polemic. Špeciálny program si pripravila tiež dvojica Daniel BalážPavol Hubinák. Spolu s fanúšikmi absolvujú tour po festivale, ktorú si s nimi budú môcť užiť aj poslucháči pri rádiách.

Zaujímavosťou bude umelecká inštalácia, ktorú exkluzívne pre Rádio_FM vytvoril mladý výtvarník Matúš Maťátko. Aktuálne dopravné správy z diania v Trenčíne a v okolí letiska už tradične prinesie Zelená vlna, ktorá bude súčasťou Rádio(aktívnej zóny)_FM.  


Redakciu Hudba.sk informovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Fink, Little Dragon, Polemic