Orchester Cigánski Diabli v auguste na veľkolepom koncerte na Bratislavskom hrade odpremiéruje videoklipy k dvom novým skladbám z čerstvo vydaného albumu Kone. Hlavnú úlohu si v nich zahrala speváčka a violončelistka Silvia Šarköziová, ktorá sa predstavila v prekrásnych šatách a v jednom z klipov si splnila sen o jazde na koni.

Nakrúcanie dvoch videoklipov naraz bolo pre členov skupiny Cigánski Diabli veľmi intenzívne, svoju hlavnú časť práce však už majú za sebou a teraz je rad na filmároch, aby ich do 8. augusta stihli dokončiť. V tento deň sa totiž koná očakávaný koncert na nádvorí Bratislavského hradu, kde majú mať obe videá slávnostnú premiéru.

Videoklipy k piesňam Kone a Vráť mi sny vznikali na viacerých zaujímavých miestach ako X Bionic v Šamoríne, v kaviarni Marina Cafe v Hamuliakove aj priamo vo vode Malého Dunaja. "Nakrúcať pri 36 stupňoch je naozaj náročné. Tu na Dunaji sme nakrúcali zábery každého člena kapely jednotlivo ako hráme a potom aj spolu celú kapelu," hovorí cimbalista a kapelník Ernest Šarközi.

Hlavnou hrdinkou klipu Kone je jeho manželka Silvia, ktorá si na seba obliekla rozprávkové šaty od návrhárky Janky Pištejovej a o jej celkovú vizáž sa postarala Zuzana Šutjaková. "Ja mám úžasný zážitok, pretože som si splnila svoj sen. Sedela som na koni, zajazdila som si, a dokonca som sa s ním brodila vo vode v Malom Dunaji. Som plná nových skúseností. Bolo mi strašne horúco, pretože sme nakrúcali vo veľkých horúčavách cez deň. No bol to veľký zážitok, na toto nakrúcanie nezabudnem," vyznala sa Silvia Šarköziová.

Cigánski Diabli, nakrúcanie videoklipu Kone Zdroj: Stanislav DurajCigánski Diabli pri nakrúcaní videoklipu Kone - viac fotografií

Pri koňoch aj v kasíne

Režisérom oboch videoklipov je Anton Faraonov, kameru, strih a obrazovú postprodukciu má na starosti Július Karaffa. Na výrobe klipov spolupracovali Rebuy Stars, Fart STUDIO, firma Todos, Peter Jurík, Andrej Migra, Andrej Faraonov a Roman Pekárek.

"V klipe Kone oslavujeme víťazstvo, pretože náš kôň zvíťazil v pretekoch. Silvia ho išla podporiť a zobrala ho na výbeh. Celá skupina sa zídeme na slávnostnom obede a potom stávkujeme na nášho koňa. Následne celá partia oslavujeme víťazstvo. Podarili sa naozaj pekné zábery. Nakrúcali sme na krásnych miestach, v Marine v Hamuliakove som sa cítil ako pri mori. V klipe som použil aj moje biele husle, na ktorých zahrám na Bratislavskom hrade Montiho čardáš," teší sa Štefan Banyák, ktorý hrá v kapele prvé husle.

"Druhý klip na novinku Vráť mi sny sme nakrúcali v kasíne Rebuy Stars v Trnave. Je o zlatej klietke, kedy sa môže navonok zdať, že človek má všetko. Vo vnútri sa však môže cítiť prázdny a to šťastie nemusí byť také dokonalé, ako to na prvý pohľad vyzerá..." prezrádza Silvia Šarköziová.

Silvia Šarköziová, nakrúcanie klipu Vráť mi sny Zdroj: Stanislav DurajSilvia Šarköziová pri nakrúcaní videoklipu Vráť mi sny - viac fotiek

Album Kone pokrstí slovenská legenda

Čerstvo vydaný album Kone príde na Bratislavský hrad pokrstiť maestro Milan Lasica. Cigánski Diabli vystúpia v klasickej zostave v zložení Ernest Šarközi (cimbal), Silvia Šarköziová (violončelo, spev), Štefan Banyák (prvé husle, Jozef Farkaš (viola), Zoltán Grunza (klarinet, tarogáto) a Róbert Fehér (kontrabas). Fanúšikom zahrajú originálne autorské skladby, fúzie a jedinečné aranžmány známych melódií, pričom na každú skladbu si pripravili jedinečnú svetelnú šou.

Okrem exkluzívneho koncertu v Bratislave skupina svoj nový album predstaví aj na veľkom turné po slovenských mestách, ktoré hudobníci odohrajú v závere roka.

Cigánski Diabli - turné s albumom Kone:

8. 8. - Bratislavský hrad - vstupenky

19. 11. - Levice, CK Junior
5. 12. - Senec, Mestské kultúrne stredisko
7. 12. - Piešťany, Dom umenia
17. 12. - Nitra, PKO Nitra
18. 12. - Martin, Kino Strojár
19. 12. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
20. 12. - Hlohovec, Kino Úsmev

Vstupenky na zimné koncerty:  

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach www.gypsydevils.com a www.facebook.com/gypsydevils.

Foto: Stanislav Duraj