Štvrtý ročník multižánrového klubového festivalu Žilina žije oznámil mená svojich headlinerov. Návštevníci sa môžu tešiť na koncerty skupín Para, Billy Barman, Ultrazvuk, ČAD, Nvmeri, From Our Hands a ďalších kvalitných domácich kapiel.

Návštevníci festivalu Žilina žije 2019 sa môžu tešiť na rozšírený sprievodný program a zásadnou zmenou je nový priestor. Hlavné pódium sa totiž zo Synagógy sťahuje do Mestského divadla.

"Veľmi sa tešíme, že náš malý festival postupne rastie. Tento rok sa nám podarilo žánrovo rozšíriť lineup: na svoje si prídu fanúšikovia alternatívy, stredného prúdu, ale aj rapu a tvrdších štýlov," hovorí o pripravovanom ročníku organizátor festivalu Lukáš Turiak.  "Novinkou budú cestovateľské besedy, ani tento rok nezabudneme na program pre deti a v zálohe si nechávame ešte pár prekvapení, ktoré odhalíme v priebehu leta. Je sa na čo tešiť. Srdečne pozývame všetkých nielen zo žilinského regiónu, ale aj zo širokého okolia," dodáva Turiak.

Festival sa podľa reakcií verejnosti postupne stáva pevnou súčasťou kultúrneho života v Žiline. Ako hovorí druhý z dvojice organizátorov Michal Michalek, podujatie má stále potenciál rásť: "Oproti minulému ročníku cítime väčšiu ochotu partnerov byť súčasťou tohto projektu, čo nás veľmi teší. Sme vďační aj za záujem a podporu mesta a samosprávneho kraja. Sme radi, že po druhýkrát sme sa spojili aj s Festivalom inej gastronómie - FIGA, ktorý bude súbežne s festivalom Žilina žije prebiehať na Hlinkovom námestí."

Lístky na festival Žilina žije sú dostupné v sieti Predpredaj.sk. Prvá vlna so zvýhodnenou cenou 15 eur je dostupná do konca júla. Následne cena stúpne na 17 eur a na mieste budú lístky stáť 20 eur. Viac info o podujatí nájdete na oficiálnej stránke www.zilinazije.sk.


Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za organizátorov Lukáš Turiak.

Foto: Michal Janek