Finalistka súťaže The Voice Česko Slovensko Michaela Husárová vydáva pod pseudonymom M.U.S svoj debutový album s názvom ME. Postupne chce zverejniť videá ku každej z jeho skladieb, tým aktuálnym je videoklip k singlu Now We Know.

25-ročná speváčka a skladateľka Michaela Husárová v hudobných kruhoch zaujala ešte pred účinkovaním v The Voice Česko Slovensko dvoma minuloročnými singlami Goodbye a Temporary Love. Druhý menovaný sa napokon dostal aj na jej debutový album, ktorý oficiálne vyšiel len pred pár dňami.

S hudobným smerovaním pri jeho tvorbe speváčke pomohol producent oboch vyššie spomenutých skladieb Matej "Maxo" Mikloš, pôsobiaci v známom bratislavskom štúdiu LittleBeat. Spolu vytvorili desať skladieb s moderným elektronickým zvukom, aký u slovenských speváčok často nepočuť a pre M.U.S otvára dvere k pôsobeniu nielen na domácich, ale aj zahraničných pódiách.


Odraz vlastného života a rozhodnutí

Album s názvom ME vznikol v spolupráci s vydavateľstvom Go2stage a finančnou podporou Fondu na podporu umenia. Nahrávky sú podľa samotnej speváčky odrazom obdobia, počas ktorého album vznikal: "Moje texty sú presným odrazom toho, čo som v poslednom období žila. Vypísaním na papier som potrebovala uzavrieť niektoré životné kapitoly, obhájiť si vlastné rozhodnutia. Človek nikdy nebude s ničím spokojný, a toto je moje presné zrkadlo od septembra 2018 do mája 2019. Moje názory, postoje, myšlienky. Či už správne alebo nie. Preto názov ME," prezradila M.U.S.

Kombinácia neo soulu, popu, R&B a funku v súčasnom elektronickom šate je na Slovensku unikátom. "Producent Maxo, ktorý stojí nielen za aranžmánom, ale aj mixážou albumu, vytváral všetky zvuky priamo len pre tento album. Aj vďaka tomu má veľmi špecifický a moderný zvuk," vysvetľuje speváčka. V spolupráci s ním plánuje pokračovať i naďalej a už teraz sa teší ako budú po odprezentovaní čerstvého albumu pracovať na ďalšom singli. "Spolupráca nám nesmierne funguje. Navzájom sa od seba učíme a obaja máme víziu, kam chceme s týmto projektom smerovať. Aj preto svoje chceme hranice posúvať ešte ďalej," hovorí Michaela.

Videoklip ku každej skladbe

Ako svoj letný singel si M.U.S vybrala ľahkú a tanečnú vec Now We Know, ktorá je v poradí druhou skladbou na albume ME. Zverejnila ju spolu s videoklipom, v ktorom sa drží svojho vizuálneho štýlu. Dominujú mu čisté línie, jednoduchosť a pastelové farby. "Najradšej si režírujem, strihám a postprodukujem klipy sama, pretože presne viem, ako chcem, aby vyzerali," priblížila speváčka. Inak tomu nebolo ani teraz. V spolupráci s kameramanom Ivanom Hrušovským tak vytvorili letný a mierne nostalgický vizuál.


Talentovaná umelkyňa svoju vášeň tvorbu klipov plánuje pretaviť do vizuálneho stvárnenia celého albumu. Každá jedna pesnička z jej debutu teda bude mať svoje vlastné video. "Nebaví ma, keď je videoklip iba k jednej skladbe z CD a sú zverejnené iba s obrázkami. Preto som ku každej jednej pesničke vytvorila niečo ako lyrics video, na ktorom spievam. Videá sú farebne odlíšené extravagantnými outfitmi a celý vizuál dotvára elektronický koncept albumu," vysvetľuje Michaela, ktorá aj na ostatných videách spolupracovala s Ivanom Hrušovským.

M.U.S predstaví pesničky z debutového albumu v sprievode svojej kapely aj naživo, a to v piatok 16. augusta na bratislavskej Mágio pláži či v nedeľu 18. augusta na festivale Hviezdne noci v Bytči. Začiatkom septembra vystúpi v rámci série komorných koncertov In Between Books Sessions a na jeseň album aj pokrstí. Aktuálne informácie o koncertoch, klipoch a ďalších aktivitách môžete sledovať na jej oficiálnej FB stránke www.facebook.com/musmichaelahusarova.

Vypočujte si album ME na Deezeri:



Redakcii Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Mafin Laurincová