Britský spevák Mick Jagger vyhlásil, že ani napriek svojmu veku neplánuje prestať koncertovať. 71-ročný frontman kapely The Rolling Stones to uviedol v rozhovore pre britský denník The Daily Telegraph.

"Neviem, kedy s tým skončím, ale momentálne to neplánujem. Koncertovanie vám dodáva energiu, nikdy sa nenudíte. Chodiť na turné ma veľmi baví, vždy keď vyjdem na pódium, tak je to veľmi vzrušujúci okamih, pretože nikdy neviete, čo sa stane. Vždy je to iné a zažívame množstvo neočakávaných vecí. Každý koncert je jedinečný," uviedol Jagger.

Mick Jagger, Rolling Stones, Madrid 2014 Zdroj: AP Photo/Paul White

Zároveň priznal, že netušil, že The Rolling Stones budú na hudobnej scéne pôsobiť tak dlho. "Nemysleli sme si, že naša kariéra bude trvať veľmi dlho, pretože v tom čase bolo len veľmi málo interpretov, ktorí pretrvali. Ale my sme tvrdo pracovali a mali sme aj šťastie, že názor verejnosti na pop music sa zmenil a ľudia ju začali brať serióznejšie," dodal spevák.

Legendárna kapela nedávno zverejnila krátke video, ktorým oslavuje ukončenie európskej časti ich aktuálneho svetového turné 14 On Fire. Dokument sleduje hudobníkov počas ich šnúry v Európe, prináša zábery z vystúpení i zo zákulisia. Vo videu sa objavia aj fanúšikovia rockovej skupiny. Európska časť turné nadviazala na ázijskú 26. mája v Osle. Kapely v júni vystúpila aj vo Viedni, posledným koncertom na starom kontinente bolo dvojhodinové vystúpenie na Roskilde Festivale v Dánsku. 


The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up.

Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/TT, Anders Wiklund (titulná fotografia), AP Photo/Paul White (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones