Jana Kirschner v júni ohlásila návrat na klubové pódiá. Na prelome septembra a októbra sa predstaví domácemu publiku v šiestich mestách, s celkom novým komorným programom a v novej zostave. O turné je veľký záujem, bratislavský koncert sa vypredal viac než dva mesiace pred dátumom konania. Nakoniec budú preto v jeden deň koncerty dva.

"Dostali sme veľa správ od ľudí, ktorí si nestihli kúpiť lístok na jeseň do Bratislavy. Aj my sme príjemne prekvapení, že Divadlo P. O. Hviezdoslava sa vypredalo dva mesiace pred začiatkom turné. Pridávame preto aj druhý bratislavský koncert. V ten istý deň, 5. októbra, na tom istom mieste v DPOH a so skorším začiatkom o 18:00," napísala Jana Kirschner v utorok na svojej oficiálnej stránke na Facebooku.

Na šiestich koncertoch s podtitulom Takmer sólo sa slovenská speváčka postupne predstaví v Trnave (29.9.), Topoľčanoch (30.9.), Banskej Bystrici (1.10.), Žiline (2.10.), Košiciach (3.10.) a dvakrát v Bratislave (5.10.). Vstupenky sú momentálne vďaka pridanému koncertu dostupné vo všetkých mestách, ale napríklad v Trnave ich už zostáva len niekoľko a čoskoro budú vypredané.

Popri prípravách a skúškach na jesenné turné Jana Kirschner tradične lieta medzi Londýnom a Bratislavou, skladá nové pesničky a koncertuje na festivaloch (Pohoda, Sitno Blues či košické Leto v parku). Najbližšie sa na Slovensku ukáže na budúci týždeň - v sobotu 13. augusta vystúpi večer na Fun rádio Dohode v Bojniciach a pár hodín predtým prvýkrát aj na festivale Grape. "O tomto vystúpení sme s kapelou dlho debatovali, keďže na Grape budem mať premiéru. Som rada, že sa to konečne podarilo a verím, že to bude stáť za to."

Turné Jana Kirschner - Takmer sólo:

29. 9. - Trnava, Synagóga - Centrum súčasného umenia
30. 9. - Topolčany, Nástupište 1-12
1. 10. - Banská Bystrica, Záhrada - Centrum nezávislej kultúry 
2. 10. - Žilina, Stanica Žilina - Záriečie
3. 10. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
5. 10. (18:00) - Bratislava, Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava 
5. 10. (20:30) - Bratislava, Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava - VYPREDANÉ

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváčky www.facebook.com/janakirschner.

Foto: Lousy Auber

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner