Anglický hudobník Paul McCartney hosťuje na pripravovanom albume Concrete and Gold americkej kapely Foo Fighters. Líder skupiny Dave Grohl to prezradil v rozhovore pre ET Canada.

"Paul McCartney hrá na bicie v jednej našej skladbe. Poznáme sa už dlho. Je skvelý. Je to ten najúžasnejší človek na svete. Skutočne skvelý chlapík," povedal spevák a gitarista. Ako prezradil, sedemdesiatpäťročný niekdajší člen už nefungujúcej kapely The Beatles nahral svoje party na druhý pokus.

Nový album kapely Foo Fighters sa dostane na trh 15. septembra a bude obsahovať jedenásť skladieb. Medzi hosťami sa objavia aj Alison Mosshart z kapiel The Kills a The Dead Weather alebo Shawn Stockman zo skupiny Boyz II Men. Prvým singlom z očakávanej nahrávky je skladba Run, ktorú kapela v júni predstavila spolu s videoklipom.


Skupinu Foo Fighters založil Dave Grohl v roku 1994 po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, v ktorej Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdioviek - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014).

Kapelu, ktorej súčasnými členmi sú aj Pat Smear (gitary), Chris Shiflett (gitary), Rami Jaffee (klávesy), Nate Mendel (basgitara) a Taylor Hawkins (bicie), doteraz 27 ráz nominovali na prestížne ceny Grammy. Jedenásť nominácií sa podarilo premeniť na sošky.

Práve na odovzdávaní cien Grammy v roku 2014 sa McCartney, Grohl, Smear a bývalý basgitarista skupiny Nirvana Krist Novoselic stretli na jednom pódiu, aby prevzali cenu za najlepšiu rockovú pieseň - Cut Me Some Slack, ktorú nahrali pre soundtrack Grohlovho dokumentu Sound City.


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters, Paul McCartney