Svojim videoklipom Krabička nadvihuje Vypsaná Fixa pomyselné veko krabice s nápisom Kvalita. Tak sa totiž bude volať novinka, ktorá vyjde v októbri v domovskom labeli San Piego Records. Pieseň Krabička je prvou ukážkou z nového albumu, ktorého produkciu kapela zverila do rúk dvoch predných výrobcov - Dušana Neuwerth a Ondreja Ježka.

"Natáčanie klipu nám dalo naozaj zabrať. Po prvých dvoch hodinách som bol přesvědčenej, že sa to nedá natočiť. Bol to extrémne nápad, kterej sa nakrúcal v extrémnych podmienkach, a bolo na neho extrémne málo času. Natáčacie team na čele s hlavným kameramanom sa neuveriteľne hecnul, všetci spolupracovali, ako najlepšie vedeli, a vďaka tomu sa to podarilo," hovorí spevák Mardi.

Režiséri Jordan Haj a Givinar Kříž spolu s kameramanom Antonom Evdoshenkom pripravili naozaj náročný scenár a netradičnú techniku ​​natáčania - išlo sa vždy na jeden celý záber. "Moja úloha spočívala v tom, že som v priebehu klipu, ktorý sa točil na jeden záber bez strihu, pobehoval v klube sem a tam, musel som sa dostať do pivnice a potom sa zase vrátiť hore. To sa týkalo každého, kto sa natáčanie zúčastnil. Nesmela sa stať jediná chyba a všetko bolo vypočítané na centimetre a sekundy," priblížil natáčanie Mardi.

"Vonku bolo 35 stupňov a v klube cez 40. Išlo sa to pätnásťkrát za sebou, než sa to konečne podarilo tak, aby s tým boli všetci spokojní. Môj záverečný vzhľad ale, paradoxne, korešponduje s mojou rolou. Upotený týpek sa na poslednú chvíľu snaží zachrániť, čo sa dá. Ale možno to je len halucinácia hlavnej hrdinky," hovorí so smiechom Mardi a dodáva: "Druhý deň ráno som regulárne nemohol chodiť a myslím, že café v lese teraz poznám naozaj dobre. Za celú kapelu by som chcel poďakovať Jordanovi a Givimu za skvelý nápad, a v neposlednom rade by som tiež vzdal hold všetkým našim kamarátom, ktorí prišli a obetovali nám svoj čas a energiu."


Skupina Vypsaná Fixa oslávi tento rok dvadsaťpäť rokov existencie vydaním nového štúdiového albumu a veľkým koncertným turné nazvaným Vypsaná Fixa 25 rokov tour, ktoré začne 7. októbra v pardubickom klube Žltý pes a vyvrcholí 18. 12. v pražskom Fóre Karlín.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Pavel Turner.

Súvisiaci interpreti: Vypsaná Fixa