Polovicu leta máme úspešne za sebou. Aj v auguste sa však môžeme tešiť na množstvo kvalitných zážitkov v podobe festivalov, koncertov, či exkluzívnych predstavení. Poďme sa pozrieť na tie najbližšie z ponuky Predpredaj.sk.


Fanúšikovia festivalov si aj v druhej polovici leta prídu na svoje. Menšie či väčšie, komerčné či alternatívne, na výber je opäť pre každého. Vstupenky na festivaly nájdete na Predpredaj.sk. Už počas tohto víkendu od 5. augusta sa bude konať v obci Hatalisko Tužina Fest. Svojím programom láka najmä milovníkov country hudby. Počas dvoch dní si návštevníci budú môcť vychutnať vystúpenia kapiel ako Kamelot, Bukasový Masív alebo Heľenine Oči

V ten istý víkend sa budú v Jaslovských Bohuniciach konať Slávnosti. Toto podujatie zase ulahodí skôr rockovému publiku, takže komu nevonia country, tu si určite príde na svoje. Medzi hlavnými hviezdami sú Horkýže Slíže, Polemic, Desmod, Dalibor Janda, Zuzana Smatanová a mnohí ďalší. 

Do tretice program na tento víkend, a síce Festival Partnerstva, ktorý sa tradične koná v obci Martovce. Cieľom tohto ušľachtilého podujatia je spájať dve národnosti, ktoré v tomto kraji spolu žijú, a predstaviť ľudovú kultúru slovenskej, ako aj maďarskej časti obyvateľstva. Okrem tradičných folklórnych zoskupení ako Kollárovci a Cigánski Diabli na festivale vystúpi aj Chris Norman z britskej legendy Smokie. 


Vychádzka do stredoveku, tvrdý rock aj elektronika

Organizátori myslia aj na tých najmenších a počas soboty 6. augusta sa v okolí kláštora v obci Bzovík uskutoční festival Stredovek. Ako už názov napovedá, pôjde v prvom rade o prezentáciu stredovekej hudby, jedla, hier a nepokakovateľnej atmosféry v krásnom historickom prostredí. A to nie je všetko. Návštevníci majú jedinečnú možnosť prespať pod holým nebom za bezpečnými múrmi opevneného kláštora z 12. storočia. 

Bohatá ponuka festivalov nás čaká aj na nasledujúci víkend. Goralské folklórne slávnosti sa začínajú už vo štvrtok 11. augusta a trvajú až do nedele. Okrem skutočne atraktívneho programu si určite vychutnáte aj nádhernú Bachledovu dolinu a obec Ždiar, kde sa tento festival pre všetky vekové kategórie bude konať. Vystúpia Cimbal Brothers, Marián Čekovský, Kandráčovci a najmenší návštevníci určite ocenia svojich obľúbencov ako Dúhalka, Hanička a Murko alebo kúzelníka Talostana. 

Amfiteáter pri Zemlínskej Šírave bude patriť legendárnemu festivalu Rock pod kameňom. Počas soboty a nedele miestne pódium privíta domáce aj zahraničné metalové hviezdy. ČAD, Ramchat alebo Tublatanka budú reprezentovať domáce farby a doplnia ich zahraničné legendy ako nemeckí thrasheri Destruction, famózna Tarja Turunen z Fínska či jej krajania Korpiklaani.

Priaznivci elektronickej hudby by mali vyraziť do Hlohovca. Druhý ročník mestského festivalu City Beats. V sobotu 13. augusta sa v areáli Peterskej bašty bude tancovať do rána. Postarajú sa o to Exis z Austrálie a Richard Raynolds z Čiech.


Letné turné Richarda Müllera a Folklór vo fraku

Pre priaznivcov brutálneho death metalu tu máme nedeľný indoorový festival Slaughter Farm Vol. 2. Hlavným lákadlom je americká legenda Devourment, ktorý sa do Európy vracajú po dlhých 15 rokoch. Spoločnosť im budú robiť Pathology, Extermination Dismemberment, Korpse a domáci Craniotomy. Prídťe si po poriadny náklad pred pondelkovým nástupom do práce do klubu Randal v Bratislave.

Aktuálne prebieha letné turné jedného z našich najvýraznejších spevákov Richarda Müllera. Najbližšie sa neho môžu tešiť v Košiciach, kde sa predstaví so svojim programom už 8. augusta v priestoroch Kulturparku.

V ten istý deň sa na zámku Šimák v Pezinku predstaví cenami Grammy ovenčený gitarista Al McKay, ktorý privezie na zámocké nádvorie elitnú zostavu losangeleských funkových, soulových a jazzových muzikantov v strhujúcej šou Earth, Wind & Fire Experience. Amfiteáter pri Štrkoveckom jazere v Bratislave sa 10. augusta premení na jadranské pobrežie. Legendárny tenor Goran Karan so svojou kapelou Vagabundo Acoustic Band roztancujú tradičnými dalmánskymi melódiami celý areál. 


Hneď na druhý deň sa na bratislavskom hrade už po druhýkrát uskutoční exkluzívny podujatie Folklór vo fraku. Tento galakoncert je unikátnym projektom, ktorý ponúkne najkrajšie slovenské ľudové piesne vo veľkolepých aranžmánoch pre mimoriadne sólové hlasy, veľký spevácky zbor a symfonický orchester.

Krásne melódie slovenských ľudových piesní odznejú v majestátnej prírodnej kulise v podaní sólistu SND Miroslava Dvorského, opernej divy Adriany Kučerovej, herca a operného speváka Filipa Tůmu, populárneho folklóristu Štefana Šteca a speváčky Kataríny Knechtovej za hudobného doprovodu orchestra Slovenskí symfonici, hudobného zoskupenia Sokoly a legendárneho speváckeho zboru Lúčnica pod taktovkou dirigenta Adriana Kokoša. Aktuálne si môžete vybrať medzi podujatím na Bratislavkom hrade 11. augusta a 25. augusta v amfiteátri v Banskej Bystrici.


Informácie redakcii Hudba.sk posyktla Xénia Ujová z Predpredaj.sk 

Súvisiaci interpreti: Richard Müller