Jej nový album Special skvele uviedol virálny hit About Damn Time. Výborná platňa, na ktorej spolupracovali Mark Ronson, Benny Blanco alebo producent Max Martin (Coldplay, Katy Perry, Maroon 5), sa dočkala oslavných recenzií a slov chvály od kolegov neprehliadnuteľnej speváčky.


Harry Styles
pozval Lizzo na pódium počas vystúpenia na festivale Coachella, aby spolu zahrali slávny disco hit I Will Survive, časopis Billboard ju zaradil medzi najväčších favoritov na víťazstvo v budúcom ročníku cien Grammy.

Pred niekoľkými dňami sa druhým oficiálnym singlom stala skladba 2 Be Loved (Am I Ready). Pieseň, podobne ako About Damn Time, pulzuje tanečným retro beatom. Klip k nej táto dáma poňala ako minifilm, ktorý nadväzuje na príbeh z videa k jej prvému veľkému hitu Truth Hurts z roku 2017.


Vidíme v ňom Lizzo znova kráčať uličkou k oltáru. Prechádza okolo šťastne sa tváriacich svadobných hostí, pričom jej tvár prezrádza odlišné emócie. Tesne pred oltárom v chvate zahodí kyticku a utečie. V červenom aute a s vetrom vo vlasoch sa už divákovi naskytne pohľad na spokojnú nevestu na úteku, ktorú túžba po láske doženie v jej myšlienkach k ilúziám o dokonalej láske, ktorá sa však rozplynie.

Melissa Viviane Jefferson, známa pod umeleckým menom Lizzo, sa narodila v Detroite, no vyrastala v texaskom Houstone. Ako sama hovorí, patrila k "nerdom", milovala knihy a anime. Na hudobnej jej prischla flauta a venovala sa teda hre na tento klasický nástroj. Spolu s kamoškami sa však okrem klasiky postupne začala čoraz aktívnejšie zaujímať aj o rapovanie. Po viacerých skupinových projektoch v roku 2013 vydala debutový album Lizzobangers (produkovaný Lazerbeakom z Doomtree a Ryanom Olsonom), ktorý o dva roky neskôr nasledovala nahrávka Big GRRRL Small World.

Veľké veci sa však začali diať až v posledných rokoch, kedy sa Lizzo začala viac venovať spevu. EP Coconut Oil z roku 2016 nadchlo svojím posolstvom o pozitívnom vzťahu k samej sebe, svojmu telu, černošstvu a sexualite.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme dpolnili a upravili.