Česko-slovenská pieseň Xindla X a Mirky Miškechovej Cudzina v tvojej zemi sa zapáčila poslucháčom v Česku i na Slovensku. Od leta bol song niekoľko týždňov medzi najhranejšími v oboch krajinách a videoklip k nemu má aktuálne už vyše 2,3 milióna pozretí.

Naživo sa Xindl X a Mirka Miškechová rozhodli skladbu predstavť aj slovenským fanúšikom. Vo štvrtok 8. októbra odštartuje v Nitre Xindlove akustické turné, počas ktorého navštívi deväť slovenských miest. Na koncertoch ako hostia vystúpi už spomínaná Mirka Miškechová a tiež pesničkár a akordeonista Peter Lüftner. Už ostatné turné Xindla X na Slovensku bolo z väčšej časti dlhodobo vopred vypredané, čo možno predpokladať aj tentokrát.


Mirka Miškechová zahrá počas svojho, ako sama povedala, "folkového recitálu" niekoľko svojich skladieb, ktoré vyšli na jej debutovom albume Schizofrenik - Optimista (2014). Na rad však zrejme prídu aj nové piesne, ktoré by podľa autorky mohli vyjsť na jej druhej nahrávke. Takisto aj Xindl X plánuje predstaviť nové skladby a tiež piesne zo zatiaľ posledného albumu Čecháček made (2014).

TIP: Xindl X a Mirka Miškechová sa našli: Ona o láske, on o rozpade Československa

Termíny slovenského turné:

8. októbra - Nitra, Music a Cafe
9. októbra - Bratislava, Atelier Babylon
10. októbra - Piešťany, Žiwell
29. októbra - Košice, Tabačka Kulturfabrik
30. októbra - Prešov, Bizarre
31. októbra - Námestovo, Baron Pub
5. novembra - Banská Bystrica, Klub 77
6. novembra - Modra, Elesko
7. novembra - Púchov, Queen's pub

Vstupenky na vybrané koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Johana Turner. Text správy bol upravený redakciou.

Foto: SITA/Igor Kollárovics

Súvisiaci interpreti: Xindl X