Britský gitarista, spevák a hudobný skladateľ Eric Clapton opäť poteší fanúšikov v Českej republike. Po dlhých siedmich rokoch sa budúci rok znovu objaví v pražskej O2 aréne. Koncert, ktorý zároveň odštartuje mesačné európské letné turné, sa uskutoční 29. mája 2020 a bude jediným v okolí Slovenska.

Eric Clapton od apríla do septembra tohto roku absolvoval turné po Ázii, Spojených štátoch amerických a niekoľkých európskych krajinách. Na konci septembra ešte potešil fanúšikov svojou účasťou na americkom Crossroads Guitar Festivale, na ktorom sa počas dvoch dní zišli pri jedinečnej spolupráci najlepší gitaristi sveta.

Pražské publikum však o autora hitov Leyla alebo Tears in Heaven nepríde. Do najväčšej českej haly, pražskej O2 arény, zavíta Eric Clapton 29. mája 2020. Praha navyše bude prvou z 15 zastávok, ktoré hudobník na starom kontinente počas jedného mesiaca absolvuje, a zároveň jedinou z krajín V4. Clapton so sebou privezie aj svojich dlhoročných spolupracovníkov - zahrajú s ním Nathan East (basová gitara), Paul Carrack (klávesy), Chris Stainton (klávesy), Doyle Bramhall II (gitara), a vokalistky Sharon White a Katie Kiss.

74-ročný hudobník je okrem iného členom Rock'n'rollovej siene slávy a držiteľom 18 cien Grammy vrátane ceny za celoživotné dielo alebo Rádu britského impéria. Prestížny hudobný magazín Rolling Stone zaradil Erica Claptona na druhé miesto v rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias. Claptonov akustický koncert v rámci série hudobnej stanice MTV Unplugged z roku 1992 sa stal jedným z najsledovanejších televíznych koncertov a dodnes patrí k najznámejším počinom tohto britského umelca.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytli Eva Hromádková a Ján Kakaščík. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Eric Clapton