Anglický spevák Sam Smith zverejnil skladbu Drowning Shadows. Novinka sa bude nachádzať na reedícii interpretovho debutového albumu In The Lonely Hour (2014) s podtitulom Drowning Shadows Edition, ktorá vyjde 6. novembra.

"Ide o najsmutnejšiu skladbu, akú som kedy napísal a tiež o moju pieseň, ktorá sa najmenej hodí do rozhlasu. Vždy som ju mal rád, ale niečo nebolo v poriadku s produkciou, keď sme skúšali jej rôzne verzie. Niečo nefungovalo. Myslel som na ňu, keď sme zvažovali reedíciu, tak sme vošli do štúdia a nahral som ju iba s klavírom," povedal o nahrávke Sam Smith v rozhlasovej šou Zanea Lowea pre rádio Beats 1. Podotkol pritom, že skladba vznikla ešte skôr ako všetky skladby jeho debutového albumu In The Lonely Hour (2014).

Podľa 23-ročného rodáka z Londýna spočíva smútok piesne práve v jeho osamelosti, nad ktorou uvažoval v taxíku cestou domov z nahrávacieho štúdia. "Jedna cesta by viedla do gej klubov, kam som chodieval a druhá domov. Keď som písal tento album, bol som tak osamelý a smutný, že som si doslova musel vyberať. Ako text piesne hovorí: Pôjdem domov za ničím alebo zostanem vonku, aby som získal viac?"



Na margo svojho smútku sa pre magazín NME dávnejšie vyjadril, že je možno chronický. "Mal som úžasný život, ale myslím, že som sa narodil s troškou smútku v sebe. Vždy ma tieto veci priťahovali, nech už to boli smutné filmy, smutná hudba... Keď ste smutní, oveľa viac všetko prežívate, ako keď ste šťastní," povedal Smith.

In The Lonely Hour: Drowning Shadows Edition bude obsahovať aj coververzie skladieb How Will I Know od Whitney Houston či Love Is A Losing Game od Amy Winehouse. Na albume bude možné počuť tiež Johna Legenda, Mary J Blige či Disclosure

Text: Hudba.sk (perex a posledný odsek: SITA)
Foto: Facebook.com/samsmithworld

Súvisiaci interpreti: Sam Smith