Speváčka Veronika Strapková, vydáva tento týždeň debutový album. Do života ho uviedla včera v prítomnosti médií a mnohých hereckých i speváckych kolegov. Dvaja z nich pokrstili album priamo na mieste, tretia sa stala vzácnou krstnou mamou formou videozdravice. Speváčka zároveň odpremiérovala nový videoklip plný ďalších známych tvárí.

Slovenská speváčka Veronika Strapková, vystupujúca pod pseudonymom VeronikaS, pokrstila vo štvrtok večer v Bratislave na Lodi Adyho Hajdu svoj prvý štúdiový album s názvom Puzzle. Novinku, na ktorej nahrávaní sa podieľalo až šesť producentov, uviedli do života Majk Spirit a Mária Čírová. Dvojica album pokrstila vodou zo Žitného ostrova a dobrým slovom.

"Výber krstného otca je, myslím, po tých dva a pol rokoch, čo sa poznáme a spolupracujeme, logický. Majk sleduje moju cestu a je šťastný, keď sa mi darí. Je strašne ťažké popísať, čo všetko pre mňa spravil. Myslím, že bol ku mne vždy veľmi úctivý, prajný a zároveň úprimný - to je najväčšia hodnota, ktorú vnímam - že mi vždy povedal svoj názor. Je, samozrejme, skvelé, že som mohla spievať na jeho turné, aj že máme spolu peknú pesničku, ale to je pre mňa len bonus, najviac je ľudskosť. A Máriu Čírovú si rovnako veľmi vážim a cítim, že je mi blízka. Vždy, keď sa stretneme, mám z toho dobrý pocit," povedala sympatická speváčka a skladateľka pre agentúru SITA k výberu krstných rodičov.

Veľkým prekvapením pre všetkých prítomných bol "krst na diaľku" prostredníctvom videozdravice, ktorou speváčke k úspechu zablahoželala obľúbená slovenská herečka Emília Vášáryová. "Veľmi som si želala spojiť to, čo ma priviedlo na túto cestu, s tým, čo ma na nej sprevádza a inšpiruje. Spievať som začala až vďaka VŠMU. V porote sedela na mojich prijímačkách aj pani Vášáryová. Neskôr som s ňou dokonca niekoľko rokov hrala v jednej hre. Mám ju veľmi rada a obdivujem ju ako človeka, ženu i matku. Je mojím vzorom. Majk Spirit zas bol pri mojom televíznom spievaní, bol pri tom, keď som prvýkrát spievala s kapelou - to bolo v Hlase Česko Slovenska. A stojí pri mne doteraz. Mária Čírová je umelkyňa s neuveriteľnou charizmou. Vnímam ju na našej scéne ako takú staršiu sestru," dodáva.

Záznam z krstu aj s príhovorom pani Vášáryovej:



Slovensko-anglický singel, ktorého klip vám zlepší náladu

Počas večera zaspievala VeronikaS štyri piesne a na záver predstavila i videoklip k piesni Shout It Out. Skladba vznikla pred dvoma rokmi v Londýne a Veronika sa v nej ako v jedinej z albumu Puzzle rozhodla spojiť obidva jazyky, v ktorých spieva - slohy preto v slovenčine a refrénu dala anglické znenie. 

Ako prezrádza, námet videoklipu vznikal dlhšie. Dlho totiž nevedela, aký vizuál by plnohodnotne vystihoval nákazlivú dynamiku a energiu piesne, ktorá má veľký hitový potenciál. Napokon sa rozhodla nakrútiť ho v Bratislave, kde má v súkromnom i pracovnom živote svoje zázemie. To tvoria predovšetkým ľudia, preto sa takmer celý dej videoklipu odohráva v aute, ktoré šoféruje Veronika a striedajú sa pri nej ľudia, ktorí sú jej blízki. Výsledok pripomína známu šou Jamesa Cordena Carpool Karaoke, ktorý ako šofér auta debatuje a pospevuje si so svojimi hosťami - speváckymi hviezdami.

VeronikaS a Matej Tóth, videoklip Shout It Out Zdroj: Youtube / Dušan KrajčovičVeronika Strapková s olympijskou medailou

Medzi účinkujúcimi v klipe Shout It Out je množstvo známych osobností z rôznych sfér verejného života. Objaví sa v ňom napríklad olympijský víťaz Matej Tóth, herci Zuzka Tlučková a Peter Sklár, moderátori Vera Wisterová, Dominika Dadíková, Vlado Varecha a Matúš Krnčok, tanečník Johny Mečoch, či Veronikini spevácki kolegovia KatarziaKristína Tran, Matěj Vávra, Eusebio a ďalší. "Sú tam ľudia, ktorých mám veľmi rada, a chcelo sa im do toho bez váhania. Bolo to ťažké časovo zosúladiť, ale napokon sme to zvládli," spomína na nakrúcanie speváčka.

Z výsledku, ktorý má na svedomí režisér Dušan Krajčovič, sa Veronika veľmi teší, pretože ju ľudia vďaka klipu môžu spoznať takú, aká je. "Je to jednoduchý klip, kde som chcela byť čo najviac taká, aká som väčšinou, keď som s ľuďmi, ktorých mám rada. Ja som doma dosť šašo, rada rozveseľujem iných a robím si srandu sama zo seba, aj keď vtipy teda hovoriť neviem... Chcela som preto video, kde sa budem cítiť dobre, a kde môžem byť taká, aká naozaj som. Verím, že to je v klipe aj cítiť. Bolo by fajn, keby to niekomu zlepšilo náladu, to bolo mojím cieľom," poznamenala. 


17 skladieb, ktoré mapujú jej cestu

Na albume, ktorý vznikal na Slovensku a vo Veľkej Británii, prináša mladá hudobníčka až sedemnásť piesní - medzi nimi i duety s rapermi Majkom Spiritom a Supom. Producentsky k vzniku albumu prispeli Marek RakovickýRoman ZámožnýMarek Šurin a Emil "Esso" Smoliga a v Británii na ňom pracovali Veronikin dvorný londýnsky producent Cornel Sorian a Louis Souyave. Ide teda o naozaj veľký debut a speváčka priznáva, že musela odolávať radám, aby vydala iba časť skladieb a ďalšie si ponechala na druhú štúdiovku.

"Spočiatku ma ľudia nahovárali, aby som si niečo odložila aj do zálohy. Rozmýšľala som nad tým, ale potom som si povedala, že hudbu robím predsa preto, aby sa šírila. Nechcem uvažovať o nejakých stratégiách. Teším sa, že si ľudia budú môcť vypočuť všetko, čo mám v tejto chvíli hotové. Album okrem toho vznikal tak dlho, že som mala už všetko, čo s ním súvisí, potrebu uzavrieť," povedala speváčka v rozhovore pre agentúru SITA.


Vydaním debutu si podľa vlastných slov plní dlhoročný sen. "Som z toho veľmi šťastná. Splnila sa mi vec, o ktorej som si ani nemyslela, že by som raz mohla reálne nahlas hovoriť. Album pritom vznikal po celý čas veľmi prirodzene. Asi polovica vecí uzrela svetlo sveta, keď som ešte ani nevedela, že nejaký album idem tvoriť. Je to taká mapovačka mojej cesty, veľmi prirodzená a nenútená. Necítila som žiadny tlak, len som nahrávala piesne," poznamenala speváčka, ktorá sa vďaka svojmu počinu stala prvou ženskou interpretkou vydávajúcou album v mladom slovenskom labeli Spirit Music. V blízkej dobe plánuje predstaviť ďalšie singel spolu s videoklipmi. "Pripravujeme tiež nové spolupráce a aktuálne píšem skladbu k jednej detskej knižke," dodala.

Viacero skladieb z albumu Puzzle už speváčka predstavila v podobe videosinglov predtým, než vôbec nahrávka dostala svoju finálnu podobu. V novembri 2014 ako svoj prvý singel vydala skladbu a klip What Can I Tell You s výrazným reggae feelingom. Nasledovala klasická popová balada s hlbším posolstvom Blindfolded, vlani na jeseň zverejnila svoj prvý singel v slovenčine s názvom Zmizol, ktorý je zvláštnym spôsobom prepojil tradičné s moderným, a ďalším prekvapením bol "bondovsky" znejúci song Old House. Zo spomínaných duetov zverejnila v lete skladbu Stále s Majkom Spiritom, spoluprácu so Supom s názvom Vrany nájdete zatiaľ iba na albume.

Tracklist albumu Puzzle:

1. Kind 
2. Shout It Out 
3. Let Me Fall In Love 
4. V perinách 
5. Blues 
6. What Can I Tell You 
7. Fire In My Hometown 
8. Stále (feat. Majk Spirit) 
9. Bye Bye 
10. Butterflies 
11. Lietam 
12. Blindfolded 
13. Príde deň 
14. Zmizol 
15. Vrany (feat. Supa)
16. Old House 
17. We Are


Informácie a fotografie poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok sme doplnili o ďalšie citácie a informácie z agentúry SITA a archívu Hudba.sk. Viac sa o speváčke dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/veronikastrapkovaslovakia.