Oceňovaný hudobník, výborný improvizátor a vyhľadávaný spoluhráč. Branislav Dugovič patrí medzi špičku domácich inštrumentalistov. Po experimentálnom albume Cross-Country Skiing z roku 2018 prichádza s novinkou, ktorá má potenciál osloviť širšie publikum. Nahrávka 10 Simple Melodies má jednoduchosť už vo svojom názve.

Aj tentokrát si Dugovič pozval do nahrávacieho štúdia umelcov, s ktorými mal možnosť v posledných rokoch spolupracovať. Okrem britského klávesáka, skladateľa a producenta Eddieho Stevensa, môžu poslucháči na albume počuť violončelistu Jozefa Luptáka, Borisa Lenka na bandoneóne a akordeóne, Nikolaja Nikitina ako autora aj ako saxofonistu, skladateľov Mariana LejavuDaniela Mateja a iných. Nahrávka zaujme už na prvé počutie svojou domáckou atmosférou. Dugovič sa v podstate predstavuje ako skladateľ uzavretých piesní so schopnosťou vtiahnuť poslucháča. Desiatka nových skladieb vychádza pod značkou vydavateľstva Real Music House. Vydanie CD podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a SOZA.


Slávnostné uvedenie novinky 10 Simple Melodies prebehne 15. novembra v malej sále bratislavskej A4ky. Bratislavský koncert bude prvým zo série Cross- Country Skiing 2019- Almost Central European Tour. Pripravované turné bude prebiehať v zostave: Branislav Dugovič- clarinet, bassclarinet, live electronics / Eddie Stevens- keys, vocal, live electronics / Daniel Matej- gramophone, objects, live electronics. Špeciálnym hosťom koncertu bude výtvarník Robo Szegény, ktorý sa postará o live vizuály. Po bratislavskom koncerte bude Cross- Country Skiing 2019- Almost Central European Tour pokračovať do Londýna (20.11.), Olomouca (8.12.) a Prahy (9.12).

Branislav Dugovič je slovenský hudobník, ťažiskovo sa prezentujúci hrou klarinete a basklarinete. V roku 2007 ukončil doktorandské štúdiu na VŠMU v Bratislave, kde v r. 2007/08 pôsobil ako odborný asistent hry na klarinete. V súčasnosti pôsobí na Katedre hudobnej výchovy PdF UK. Spolupracoval s mnohými domácimi aj zahraničnými umelcami, napr. Jozefom Luptákom, Evou Šuškovou, Moyzesovým kvartetom, Cluster Ensemble, VENI Ensemble, talianskym klarinetistom Nicollom Bulfone, orchestrami Capella Istropolitana a Štátna filharmónia Košice, anglickým producentom a hudobníkom Eddie Stevensom, Nikolajom Nikitinom a mnohými inými.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z Real Music House. Text správy sme upravili.