Spevák a skladateľ Robo Opatovský má ďalšiu skladbu o láske. Volá sa Bez Teba a upozorňuje, že aj láska sa môže sama zničiť. Pesničku mu otextoval mladý básnik Martin Chudík, s ktorým Robo spolupracoval prvýkrát a objavil v ňom fantastického textára. Sympatický hudobník novinku zaspieva aj na blížiacom sa Vianočnom turné s Cimbal Brothers.

Hudbu k novinke Bez Teba si Robo Opatovský ako vždy zložil sám. "Najprv bola melódia, často som sa k nej vracal a hral si ju na gitare. Pred pár mesiacmi mi napísal mail básnik Martin Chudík a poslal mi pár jeho textov, ktoré sa mi veľmi páčili. Mali hĺbku, poetiku a zaujímavé slovné spojenia. Jedným z nich bol práve text Bez Teba, ktorý je môj najobľúbenejší a budem sa tešiť, ak sa zapáči aj mojim fanúšikom. Martin je hlavne básnik, ale má úžasný talent aj na písanie pesničkových textov, čo nie je úplne bežné. Nie každý poet je totiž automaticky aj textár. Od našej prvej spolupráce mu minimálne raz za týždeň posielam demá a vždy ma prekvapí novými nápadmi. Určite s ním chcem spolupracovať aj v budúcnosti," vysvetľuje spevák.

Skladba je podľa neho o láske, ktorá je až priveľká. "Hneď ako som si čítal Martinov text, nabehol mi v hlave film. Videl som vzťah muža a ženy. On ju miluje tak veľmi, že ju chce vlastniť, mať ju iba pre seba. Ona však potrebuje slobodu, a preto pred týmto vzťahom uniká. Poznám veľa príbehov 'majetníckej lásky' a aj ja, keď som bol mladý, miloval som tak, že som v podstate lásku 'zadusil'. Možno sa v tej pesničke veľa ľudí nájde. Je to síce taká závažnejšia téma, ale aj moja dcéra Hanka si skladbu Bez Teba hneď obľúbila a rada si ju spieva. Je to naozaj milé, keď päťročné dieťa interpretuje takýto sentimentálny song," dodáva s úsmevom Robo Opatovský.


Vianočné turné s Cimbal Brothers 

Mix a mastering pesničky má na svedomí talentovaný Matej Turcer, ktorý nahral všetky nástroje okrem akustickej gitary. Tú si nahral Robo sám. Zvuk znie veľmi moderne a sympatický hudobník je s aranžmánom skladby veľmi spokojný. Celkovo momentálne prežíva veľmi šťastné obdobie a teší z nových impulzov, ktoré mu život priniesol a najmä na to, ako opäť pôjde pred Vianocami za svojimi fanúšikmi.

"Po 13 rokoch som opäť začal spolupracovať s vydavateľstvom Universal Music. Pred rokom mi prišla ponuka na zastupovanie a manažment mojich koncertov od agentúry Oyster Agency. Mám rád nové výzvy. Naša prvá veľká spolupráca bude spoločné Vianočné turné s Cimbal Brothers. Už máme za sebou prvú skúšku a musím povedať, že to bude úžasný prílev vianočnej energie. Sedem muzikantov na pódiu, spojenie cimbalu, huslí a kapely. Ja sa veľmi teším. A samozrejme, zahrám aj novinku Bez Teba," uzatvára Robo Opatovský.

Na Vianočnom turné ponúkne fanúšikom okrem nového singla aj svoje najväčšie hity ako Natália, Prší alebo Keď muž miluje ženu a samozrejme nevynechá ani obľúbené skladby zo svojich vianočných albumov - Vianočná pošta, Čas sviečok, Dieťa spí a ďalšie. Cimbal Brothers spestria program koncertov vlastnými verziami hitov ako Bohemian Rhapsody, Montiho čardáš, filmovou hudbou z Pirátov z Karibiku a ďalšími známymi skladbami. Trojtýždňové turné odštartuje 1. decembra v Prešove.

Robo Opatovský & Cimbal Brothers - Vianočné turné 2019:

1. 12. - Prešov, PKO Čierny Orol
2. 12. - Košice, Historická radnica
7. 12. - Skalica, Dom kultúry
9. 12. - Trencín, Piano Club
10. 12. - Trnava, Kino Hviezda
13. 12. - Michalovce, Veľká sála MsKs
14. 12. - Bytča, Dom kultúry
17. 12. - Bratislava, Ateliér Babylon
21. 12. - Handlová, Dom kultúry

Všetky koncerty začínajú o 19:00.

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský