Narodil sa do hudobníckej rodiny, ovláda hru na basgitaru a klavír a začal viac venovať i spevu. Richard Csino, ktorý sa doteraz pohyboval na jazzovej scéne, teraz prichádza so sviežou popovou novinkou Dievča stoj, ku ktorej zverejnil veselý videoklip.


Hudobný svet ho pozná najmä ako inštrumentalistu, no to je už pomaly minulosťou. Richard Csino má už teraz na konte niekoľko skladieb, na ktorých sa podieľal aj ako spevák, a s aktuálnou novinkou Dievča stoj definitívne štartuje svoju kariéru sólového interpreta.

"Dievča stoj je príbeh o jednoduchom chlapcovi, ktorý v jeden krásny deň vychádza zo svojej brány a uvidí krásnu exotickú ženu. V klipe ju stvárnila modelka a tanečnica Yasmine Taty. Príbeh začína tým, že ju začne sledovať a hľadá odvahu, ako ju osloviť či zaujať, až sa potkne a spadne. Vtedy sa ocitne vo sne, ktorý vyvrcholí až ku svadbe. Po prebudení zo sna zistí, že je späť v realite, no myšlienka z klipu sa pohráva s tým, aby sme len nesnívali, ale aj sa rozhýbali. Lebo aj keď sa potkneš (v tomto prípade, že ťa odmietne), aspoň si to skúsil," približuje Richard Csino odľahčený videoklip, ktorý u mnohých vyvolá na tvári úsmev.


Videoklip a scenár vznikol u Richardovho dobrého kamaráta Tibora Mészárosa, kameru mal na starosti Juraj Škula. Okrem spomínanej Yasmine Taty sa v klipe predstavil aj bubeník Timotej Mészáros v role poblázneného "nerda".

Hudobne skladbu zastrešil samotný Richard Csino v spolupráci s vynikajúcim producentom a bubeníkom Davidom Hodekom, ktorý je netradične aj autorom textu, a gitaristom Michalom Bugalom. Finálny mix a mastering dotvoril zvukový režisér Maiky Beatz.

Informácie a fotografie redakcii Hudbask poskytla Jana Trellová. Správu sme upravili.