Doktor Conrad Murray, ktorého odsúdili na štyri roky odňatia slobody za neúmyselné zabitie speváka Michaela Jacksona, sa plánuje proti tomuto rozhodnutia odvolať. Jeho právnici v piatok vyplnili potrebné dokumenty na losangeleskom vyššom súde. O jeho treste rozhodol sudca Michael Pastor niekoľko týždňov po tom, ako sa dvanásťčlenná porota zhodla na jeho vine.

Podľa právnych expertov si Conrad Murray posedí za mrežami maximálne pár mesiacov. Kalifornské väznice sú totiž také preplnené, že väzňov, ktorí na slobode nie sú nebezpeční, rýchlo prepúšťajú. Pokiaľ sa mu nepodarí odvolať, okrem väzby bude musieť zaplatiť aj súdne trovy a odškodné deťom Michaela Jacksona zatiaľ v neznámej výške. Počas šesťtýždňového súdneho procesu, ktorý sa začal v septembri, odzneli výpovede osobných strážcov speváka, zamestnancov v jeho dome, lekárov, ale aj odborníkov na anestetiká. Zaznela tiež nahrávka, na ktorej sa spevák rozprával so svojím lekárom, advokáti prezentovali porote aj fotografiu mŕtveho umelca.

Obhajoba sa snažila dokázať, že si Michael Jackson smrteľnú dávku propofolu a sedatív vzal sám. Obžaloba poukazovala na chyby, ktorých sa lekár dopustil, napríklad na to, že príliš neskoro zavolal záchranku, že zatajil paramedikom prítomnosť propofolu v tele speváka, ale najmä, že nechal Jacksona pridlho osamote a že mu nebezpečné sedatívum vôbec podával. Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou jeho úmrtia bola akútna intoxikácia anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Rusty Kennedy

Súvisiaci interpreti: Michael Jackson