Ska kapela Polemic vystúpi na jednodňovom festivale Zimný Žákovic Open s novým programom. Podujatie sa uskutoční už v piatok 7. decembra v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC). Okrem Polemicu na ňom zahrajú aj skupiny Hex, Le Payaco, Walter Schnitzelsson a Cpt. Slice.

"Teraz ideme na Žákovic zahrať iný program ako v lete. Aj s novými pesničkami, ktoré v lete ešte neexistovali. Do jari si chceme pripraviť nový materiál, s ktorým potom vyrazíme na turné. Sú to smelé plány, no chceme to stihnúť," prezradil člen skupiny Polemic Bejzo. Novú pesničku by na zimnej verzii obľúbeného rodinného festivalu chceli zahrať aj Le Payaco. Prečítajte si viac

Bejzo tiež dodal, že niektorí členovia prídu na festival aj so svojimi rodinami. "Niektorí áno, iní nie. Je to individuálne podľa chuti členov našich rodín zažiť akurát v ten deň kúsok rock'n'rollu. Lákať na mikulášske sladkosti ich nebudeme, tie nám prinesie Mikuláš domov. Ako každému poslušnému jedincovi. Sú predsa za poslúchanie počas celého roka, a preto ich z pódia nebudeme rozhadzovať," uviedol.

Zimný Žákovic Open sa bude konať už po deviaty raz. Po prvý raz sa festival uskutočnil v roku 2004 vo vysokoškolskom klube Elam. V ďalších rokoch bolo podujatie v Babylone (2005), Starej tržnici (2006), trikrát v Parku kultúry a oddychu (2007 - 2009) a v MMC a Randale (2010). Vlani sa v MMC predstavili kapely Tata Bojs, Para, Billy Barman a Hex.

Zimný Kozel Žákovic Open 2012
piatok 7. decembra, 18:00
Majestic Music Club, Bratislava

Program:
Hex
Polemic
Le Payaco
Cpt. Slice
Walter Schnitzelsson

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka festivalu Maca Schmidtová. Viac na www.zakovicopen.sk.

Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Polemic