Legendárna kapela Black Sabbath sa už túto sobotu 7. decembra predstaví v pražskej O2 aréne. Ako predkapela vystúpi britská metalová formácia Uncle Acid and The Deadbeats, ktorá do metropoly Čiech prinesie svoj nový album Mind Control.

Nahrávka Mind Control vyšla v apríli tohto roku a šokovala kritiku i fanúšikov. Sami Uncle Acid and The Deadbeats tento album označujú za "nasiaknutý krvou" a skladby na ňom pojednávajú o bizarných púštnych slávnostiach, náboženskom vymývaní mozgov či masových vraždách inšpirovaných drogami. CD vzniklo v legendárnych Chapel Studios pod dohľadom Jima Spencera (Bert Jansch, Robert Wyatt).


Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý v máji 2010 zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli.

V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011. So zatiaľ poslednou štúdiovkou 13 (recenzia) debutovali na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. Už o pár dní sa formácia predstaví v Prahe a vo svojom turné bude pokračovať v Londýne, Belfaste a ďalších mestách.

Zdroj: PR, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Live Nation

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath