Slovenskí rockeri Persona Grata vydávajú oficiálne video z úspešného koncertu so skupinami Dream Theater a Black Star Riders, ktorý odohrali ešte v roku 2015 vo Fóre Karlín v Prahe. Pre fanúšikov si pripravili túto milú pozornosť niekoľko týždňov pred vydaním nového singla.

"V plnom nasadení pracujeme v štúdiu na novom albume, prvý singel z neho zverejníme už o pár týždňov. V medzičase sme sa rozhodli odmeniť našich trpezlivých fanúšikov a pripomenúť si tento neopakovateľný zážitok. Koncert s Dream Theater bol jedným z najväčších vrcholov našej doterajšej hudobnej kariéry a čakali sme na špeciálnu príležitosť, kedy ho zverejniť," hovorí Martin Stavrovský, frontman kapely.

"Myslíme si, že nastala. Máme pre vás pripravené vynikajúce záznamy a dúfame, že vám verne priblížia úžasnú atmosféru koncertu, ktorú vytvorilo v prvom rade fantastické publikum. Nebojím sa povedať, že jedno z najvďačnejších, aké sme doteraz mali. Bolo nám obrovskou cťou a už sa nevieme dočkať ďalšieho pokračovania," dodáva.


Bratislavská skupina Persona Grata dosiahla vďaka albumu Reaching Places High Above na zaujímavé méty. Ako jednej z mála kapiel z našich končín sa jej totiž podarilo preraziť nielen na koncertné pódiá v susedných krajinách, ale napríklad aj v Spojených štátoch. Konkrétne na najprestížnejšom festivale progresívneho rocku - Progressive Nation at Sea v Miami, kam ju pozval fenomenálny bubeník Mike Portnoy, bývalý člen Dream Theater.

Prečítajte si viac: Ako sa slovenskej kapele podarilo dostať medzi svetové hviezdy

Následne si Bratislavčania do biografie pripísali aj nomináciu na cenu Album roka v kategórii Hard and Heavy v rámci Radio_Head Awards, či úspešné turné s venezuelským gitarovým virtuózom a dizajnérom neobvyklej 14-strunovej gitary Felixom Martinom. S absolventom prestížnej Berklee School of Music odohrala kapela osem koncertov v Českej Republike a na Slovensku.

Skupina má na najbližšie mesiace veľmi hustý plán, popri nahrávaní v štúdiu bude postupne vydávať nové single a fanúšikovia sa môžu tešiť aj na ďalšie videá, či oznámenie nových termínov koncertov.

Redakciu Hudba.sk informoval za skupinu Persona Grata gitarista Peter Luha.

Foto: Tomáš Nevedel

Súvisiaci interpreti: Persona Grata