Skladateľ a spevák Štěpán Soukup vydáva svoj prvý sólový album s názvom Cesta je cíl. Vychádza 5. decembra a niektoré pesničky z neho už vyšlo ako single a získali si pozornosť fanúšikov a stovky tisícok prehraní. Singel Nevěrná má viac ako milión vzhliadnutí na Youtube.

"Nová doska Cesta je cíl bola naozaj cestou hľadania samého seba a vlastného štýlu, čo sa nakoniec dúfajme podarilo, hoci do budúcnosti sa určite nechcem brániť ďalšiemu vývoju. Tento album vznikal dokopy asi 3 roky. Každý song na ňom vznikol zvlášť, individuálne ako samostatný malý príbeh. Dá sa povedať, že je teda veľmi pestrá, pretože nahrávať a produkovať som si to začal sám a na doske je zaznamenaný skutočný vývoj ako vo zvuku, tak aj k prístupu v muzike," hovorí o doske sám autor.

Prvý song dosky Spomínám vznikol paradoxne ako posledný. Prvým na doske sa stal práve kvôli tomu, aby hneď na prvú dobrú reprezentoval, kam sme sa za celú tú dobu dostali. Single z dosky vychádzali postupne tak, ako boli nahrané, čo ale nekorešponduje s poradím piesní na doske. "Bol variant, že urobíme tracklist chronologicky tak, ako šiel čas. V rámci počúvania som sa ale nakoniec rozhodol piesne trochu prehádzať. Nad poskladaním playlistu som sedel doslova niekoľko dní. Nabudúce chcem ísť opačnou cestou a najskôr vymyslieť songy a dostať do počúvania trochu koncepcie, aby potom celá doska bola jedným veľkým príbehom. Uvidíme ako veľmi ťažká úloha to bude," uviedol spevák.


Doska disponuje asi doteraz najúspešnejším singlom Nevěrná, ktorý hlavne vďaka obsadeniu známej herečky Evy Burešovej dosiahol po roku od nasadenia hranicu milióna vzhliadnutí. "Tento song bol podľa skutočnej udalosti, skutočnej osoby. Po počúvaní dema som vycítil jej určitú silu a tak dostala mimoriadnu starostlivosť. Ide určite o singel, ktorý prešiel najviac slepými uličkami. Menilo sa spracovanie, produkcia, štúdiá aj verzia mixu. Všetko dovŕšené klipom z produkcie Wildcat films. Pomohlo to ale definovať ďalší vývoj."

Na albume nechýbajú punkové rytmy alebo čisto popové pasáže. Podarilo sa tu nenásilne spojiť všetky tri Štěpánove preferované žánre, pop, punk a rock. "Nie je mojím cieľom urobiť hit a potom ho duplikovať s iným textom podľa rovnako vyjazdených koľají, mám rád všetky štýly muziky, moje poslucháčske portfólio zasahuje do viacerých žánrov a tak aj naša muzika musí byť pestrá." K väčšine singlov z dosky boli natočené zároveň aj videoklipy dostupné na Youtube.

Pieseň Do bezvědomí bola zložená v karanténe a priamo tak náladou reaguje na dianie vo svete, v ďalšej Toto jěště není konec dodáva nádej ľuďom, ktorí by snáď chceli vzdávať svoj boj s rakovinou, S tebou voľne nadväzuje ako odkaz Štěpánovej dcére na dobu, keď tu už pre ňu nebude, songom Dokonalej sa nálada dosky zase trochu odľahčí. Zvyšok dosky dopĺňajú songy zo začiatku tvorby, ktorá vznikala už koncom roka 2018. Zo skôr vydaných demosnímok sa na album prepracoval jediný song Na tvrdou zem a celý album uzatvára mierumilovný opus Kamarádky. Doska vychádza už 5. decembra ako v online distribúciách, tak na fyzických CD nosičoch.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Miloš Blaháček. Viac informácií nájdete na webe www.stepansoukup.cz.