Počas galavečera 60. ročníka udeľovania cien Grammy vystúpia speváčky Lady Gaga a Pink, spevák a raper Childish Gambino a tiež country skupina Little Big Town. Informovala o tom americká Národná akadémia nahrávacích umení a vied.

Na ceremoniáli, ktorý sa uskutoční 28. januára v newyorskej Madison Square Garden, tiež vzdajú poctu legendárnym tvorcom muzikálov Andrewovi Lloydovi Webberovi a Leonardovi Bernsteinovi. Dvojnásobná držiteľka Grammy Patti LuPone si zopakuje svoje vystúpenie z galavečera v roku 1981, keď zaspievala pieseň Don't Cry For Me Argentina z muzikálu Evita, a muzikálový herec Ben Platt zase predstaví klasiky z muzikálu West Side Story. Jubilejný 60. ročník udeľovania cien Grammy bude opäť moderovať anglický herec a moderátor James Corden.

Zoznamu kandidátov v aktuálnom ročníku udeľovania prestížnych hudobných cien vládne americký raper Jay Z, ktorý si na konto pripísal dovedna osem nominácií. Štyridsaťosemročný rodák z New Yorku sa so štúdiovkou 4:44 (2017) uchádza o najprestížnejšie ocenenie za album roka a môže tiež získať trofeje v kategóriách Nahrávka roka, Skladba roka či Najlepší videoklip. Manžel speváčky Beyoncé je okrem toho nominovaný v každej rapovej kategórii. O jednu nomináciu menej si na konto pripísal Kendrick Lamar, ktorý sa rovnako uchádza o ceny vo všetkých rapových kategóriách a so štúdiovkou Damn bojuje aj o cenu za album roka.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: AP Photo/Matt Slocum