Predpredaj.sk / Reklamná správa - Rok 2022 máme definitívne za sebou a my vám prajeme všetko najlepšie do toho nasledujúceho. A začneme ho naozaj pestrou ponukou podujatí, ktoré nás čakajú už v januári. Na svoje si prídu milovníci všetkých hudobných žánrov, fanúšikovia rôznych športov a nezabudli sme ani na tých najmenších.


V tomto článku nájdete výber toho najlepšieho z ponuky Predpredaj.sk v prvom mesiaci nového roka 2023. Stačí si vybrať a vyraziť za neopakovateľnými zážitkami. 

Nocadeň

Pri príležitosti vinylovej reedície albumu Nestrieľajte do labutí, ktorý vyšiel znova po 16 rokoch, sa kapela Nocadeň rozhodla pripomenúť si ho aj na špeciálnom novoročnom klubovom turné. Koncertný setlist bude zostavený z veľkej časti zo skladieb z tohto úspešného albumu, ale nebudú chýbať ani ďalšie veľké hity z dlhej 25-ročnej histórie kapely. Turné pozostáva zo štyroch zastávok naprieč Slovenskom a štartuje už túto sobotu 7. januára v Košiciach. Vstupenky sa rýchlo míňajú, preto ak je práve Nocadeň vašou srdcovou kapelou, určite neváhajte.

Tip redakcie: 25 rokov Nocadeň: od jahodovej brigády k úspešným hitom a vypredaným turné! (podcast)


Štefan Štec - Novoročné koncerty

Spevácky fenomén Štefan Štec fanúšikov pozýva na svoje Novoročné koncerty v mestách Košice a Prešov. Príďte si spolu s ním koledami pripomenúť pokoj sviatočných chvíľ a energickými skladbami privítať s radosťou nový rok. Spievať a hrať bude vynikajúca Fajta, ktorá svojou energiou nenechá sedieť žiadneho diváka. Zaznejú starodávne rusínske koledy, ale aj prekrásna nová skladba Žaľ. Koncert v Prešove je už vypredaný, posledné vstupenky na kvalitný hudobný večer v košickej Historickej radnici (18.1.) sú k dispozícii TU.


Richard Müller '22 Tour (odložené koncerty)

Zo zdravotných dôvodov boli preložené dva koncerty v rámci veľmi úspešného turné Richarda Müllera. Konkrétne išlo o koncerty v Nitre a Žiline. Náhradné termíny sú stanovené na január a priaznivci tejto hudobnej stálice už nebudú musieť dlhšie čakať. Dátumy a posledné voľné miesta na oba koncerty nájdete TU.

Tip redakcie: Richard Müller vydal krásny album plný kontrastov a zrelého nadhľadu (recenzia)

Burn Fest Vol. 1

V januári si prídu na svoje hlavne milovníci tvrdších žánrov, pre ktorých má Predpredaj.sk hneď tri zaujímavé podujatia. Prvým je určite nový klubový festival Burn Fest. Premiérový ročník sa uskutoční 14. januára v Trnave a organizátori si pripravili skutočne atraktívny mix domácich kapiel. Na jednom pódiu budete mať možnosť vidieť vystúpenia dvoch víťazov v kategórii Hard & Heavy na Radio_Head Awards za posledné roky - Autumn Nostalgie a Cranial Void. Spoločnosť im bude robiť ešte Marturos a hlavne kapela April Weeps, ktorej albumová novinka Cataclastic získava pozitívne recenzie po celom svete a je jedným z horúcich kandidátov na trofej v spomínanej kategórii za rok 2022. Vstupenky za zvýhodnenú cenu nájdete na tomto linku.

Burn Fest 2023 Zdroj: PR / vizuál festivalu
Monstrosity, Origin, Reject The Sickness, Intrepid

Ďalšou lahôdkou pre metalistov je jednoznačne koncert deathmetalových legiend z USA - Monstrosity a Origin, ktorým budú predskakovať Reject The Sickness z Belgicka a estónska kapela Intrepid. Monstrosity prídu predstaviť svoju novú tvorbu ako aj skladby z kultových albumov ako The Passage Of Existence, Imperial Doom a In Dark Purity. Na ceste po Európe ich budú sprevádzať majstri technického death metalu Origin, ktorí sa k nám vracajú po piatich rokoch s nový albumom Chaosmos. Naposledy v Banskej Bystrici predviedli ukážkovú šou a dokázali, že sú to majstri svojho remesla! Neváhajte získať vstupenky za zvýhodnenú cenu v predpredaji.

Orkrist, Galadriel, Autumn Nostalgie

Posledným januárovým tipom pre priaznivcov hard & heavy je koncert trojice domácich kapiel Orkrist, Galadriel a Autumn Nostalgie, ktorý sa bude konať 28. januára v klube Randal v Bratislave. Atmosferickí veteráni Orkrist zažívajú úspešný comeback a v najbližších dňoch vydajú nový album, ku ktorému len pred pár dňami zverejnili videoklip - vôbec prvý v histórii kapely. Ďalšiu skupinu Galadriel netreba ani predstavovať, keďže je najstaršou stále fungujúcou skupinou na domácej doom metalovej scéne. Deväť štúdiových albumov a množstvo koncertov jej dnes dávajú status legendy. Trio uzatvára post-blackmetalový fenomén Autumn Nostalgie. Lístky TU


Štúdio L+S

V legendárnom Štúdiu L+S divadelná sezóna nikdy nekončí. So starým rokom sa divadlo rozlúčilo kultovým predstavením Kontrabas s Martinom Hubom v hlavnej úlohe a v januári svojich priaznivcov privíta hrou 69 vecí lepších než sex, kde môžete vidieť Dianu Mórovú, Kamila Mikulčíka alebo Zuzanu Mauréry. Okrem nej sa v programe nachádzajú klasiky ako Skaza Titanicu, Staré dámy, Shirley ValentineKrvavé peniaze či obľúbený hudobný formát koncertu a talkšou so zaujímavými hosťami Music a la Carte. Vyberte si z rozmanitého programu podľa nálady.

Frozen - Slovenské ľadové kráľovstvo

V januári sa môžete tešiť aj na jednu z najúspešnejších rozprávok všetkých čias v divadelnom/muzikálovom prevedení v podaní herečiek Andrey Somorovskej (Elza) a Lucie Bugalovej (Anna), ktorých spevácke výkony ocenila aj Disney produkcia z Ameriky. Čaká vás príbeh dvoch sestier, ktorých láska nepozná hranice. Stretnete sa s milým vtipným snehuliakom Olafom, ktorý bude stepovať a tancovať na kolieskových korčuliach a očarí nielen deti, ale aj dospelých. Ide o originálne slovenské predstavenie. Turné s touto rozprávkou pokračuje aj v januári a vstupenky nájdete TU.

Frozen - Slovenské ľadové kráľovstvo Zdroj: PR
Ander z Košíc a jeho kapela Konyare s hosťami

V januári vyráža na turné po východnom Slovensku nesmrteľný Ján Pisarčin alias Ander z Košíc, ktorého možno považovať za zakladateľa slovenského stand-upu, aj keď s humornými vystúpeniami začal oveľa skôr než sa rozmohol tento celosvetový trend. Svojím svojským humorom zabáva publikum po celom Slovensku už viac ako 50 rokov. Na tomto turné mu bude robiť spoločnosť jeho kapela Konyare z Prešova, Vilko Kalman z kapely Drišľak a spevák Štefan Repka, ktorý predtým pôsobil v kapele Kollárovci a práve vydáva svoj sólový album s názvom Poďme si spraviť krajší svet. 120 minút zábavy s Anderom a jeho hosťami si môžete užiť v siedmich slovenských mestách.  

Bábkové divadlo v Košiciach a v Žiline

Svoje brány po vianočnej prestávke opäť otvorilo aj Bábkové divadlo v Košiciach, ktoré si pripravilo bohatý program na celý mesiac, najmä pre tých najmenších. Deti sa môžu tešiť na populárne rozprávky ako Guľko bombuľko, Filip a ježibaba, Slniečko a snežní ľudkovia alebo O psíčkovi a mačičke. Doprajte svojim ratolestiam zážitok v podobe bábkového divadelného predstavenia a zaspomínajte si spolu s nimi na časy vlastného detstva. Program a vstupenky nájdete TU.

Rovnako je na tom aj Bábkové divadlo v Žiline. Aj tu nájdete skvelé tituly pre vaše deti ako napríklad Perinbaba, Kozliatka alebo derniéru predstavenia Zázračná baterka, ktoré bude môcť vidieť poslednýkrát. Viac na Predpredaj.sk.

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)