Ondřej Ládek, alias Xindl X, má na tento rok množstvo plánov. Na jar chce so svojou kapelou vyraziť na turné po Českej republike, aby následne vydal prvý singel z pripravovaného albumu Láska, ktorý predstaví na vybraných letných festivaloch. Následne sa český pesničkár zúčastní natáčania nového videoklipu skupiny Eddie Stoilow, v ktorej sám hosťuje.

V polovici marca, konkrétne vo štvrtok 15.3., odštartuje Ondřej svoje jarné turné v Šumperku. V ten istý deň sa bude konať i premiéra jeho hry Plantáž s podtitulom Muzikál ve větším než malém množství, v ktorom zaznie hudba Tomáše Poláka (MIG 21) otextovaná práve Xindlom X.

"Po vydaní singlu sa chcem naplno zamerať na dokončenie nového albumu. Ak všetko pôjde tak, ako má - vydáme ho na prelome augusta a septembra," uvádza Ládek a dodáva: "Platňa bude mať názov Láska preto, lebo väčšina textov je o túžbe po láske a úspechu a o tom, ako tieto dva svety spolu kolidujú." Producentom albumu je rovnako ako v prípade Praxe relativity Dalibor Cidlinský. "Na jeseň chceme vyraziť na ďalšie turné, ktoré by sa celé malo odohrávať v divadlách. Ide nám o to, aby si fanúšikovia mohli nové piesne poriadne vychutnať a rozumeli každému slovu."

Xindl X - jarné turné:

15.03. - Šumperk, H-Klub
16.03. - Opava, Art Klub
17.03. - Ostrava, Barrák
21.03. - Brno, Fléda
30.03. - Mariánské Lázně, Na rampě
12.04. - Olomouc, U-Klub
13.04. - Krnov, Kofola Club
14.04. - Zlín, Klub Golem
27.04. - Rožnov pod Radhoštěm, Společenský dům
28.04. - Prostějov, Apollo 13

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Johana Turnerová, PR manažérka Xindla X.

Súvisiaci interpreti: Xindl X