Po lavíne kritiky, ktorá sa na Beyoncé spustila po vystúpení na inaugurácii Baracka Obamu, dala speváčka za dosť svojej povesti a speváckym kvalitám. Na Super Bowle predviedla šou zloženú z jej hitov, ale aj hitov "materskej" skupiny Destiny's Child. Sklamaním pre fanúšikov mohla byť snáď len absencia premiéry nového singla.

Latku vystúpení počas polčasovej prestávky finále americkej futbalovej ligy postavila veľmi vysoko minulý rok Madonna. Vďaka setu pozostávajúceho z hitov ako Vogue alebo Give Me All Your Lovin' či hosťom ako LMFAO, M.I.A.Cee Lo Green prilákala k obrazovkám počas Super Bowlu vyše 111 miliónov divákov.

Pre čerstvú mamičku dievčatka Blue Ivy Carter boli tieto údaje výzvou, ktorú musela prijať, navyše sa tlak zvýšil po spomínanej kritike. Pár dní pred vystúpením tak Beyoncé na tlačovej konferencii k športovej udalosti roka sľúbila, že bude spievať naživo aako dôkaz novinárom, neustále prízvukujúcim jej "playbackovú poistku", zaspievala hymnu Spojených štátov amerických.

Práve na tlačovej konferencii sa spustili aj dohady okolo vystúpenia Destiny's Child, keďže sa speváčka na túto tému nechcela vyjadriť. Okrem očakávaného zjednotenia s bývalými kolegyňami Kelly RowlandMichelle Williams bola v hre aj premiéra nového singla z pripravovaného piateho albumu, ktorý by mal vyjsť na jar.


Po vystúpení Beyoncé na Super Bowle vypadol prúd

Po úvodnom odpočítavaní a rozžiarení dvoch ľudských tvárí zložených zo svetiel boli diváci prvú februárovú nedeľu svedkami príchodu 31-ročnej R&B divy zahalenej v hmle. Svoju dvanásťminutovku odštartovala niekoľkými tónmi z Love On Top a keď sa vybrala k hlavnému pódiu, rozdávajúc prebytočné kúsky svojho oblečenia, prešla do svojho prvého sólového singla Crazy In Love (feat. Jay-Z). Hosťovačka jej manžela sa však nekonala.

Potlesk publika odštartoval ďalší set zložený z End Of Time a Baby Boy (feat. Sean Paul). Klebety sa potvrdili, keď na intro skladby Bootylicious spod javiska vyskočili Kelly a Michelle s o niečo tichšími mikrofónmi. Ešte si v ohnivom kruhu strihli Independent Woman, zaspievali vokály do Single Ladies a odišli. Celú show, ktorú sprevádzala videoprojekcia s naklonovanou 16-násobnou držiteľkou cien Grammy a veľkým množstvom tanečníkov, ukončila skladba Halo.

Rozsiahle hudobno-tanečné číslo vyvrátilo pochybnosti o tom, že pani Knowles-Carter potrebuje istiace lanko v podobe playbacku stále. O nespútanej energii, ktorú vložila do spievania a súčasne aj tancovania, svedčí (obrazne povedané) aj výpadok prúdu na štadióne Mercedes-Benz Superdome v štáte Louisiana krátko po jej odchode. "Svetlá zhasli!!! Ešte nejaké otázky?" komentoval Jay-Z fenomenálnu produkciu svojej polovičky. 


Príde na Slovensko s novým albumom?

Nanešťastie pre fanúšikov, ktorí netrpezlivo očakávajú vydanie nového albumu, však staršia sestra speváčky Solange neodpremiérovala nový singel. Vravy okolo tejto možnosti odštartoval raper a producent The Dream, keď pre Billboard povedal, že Beyoncé do Super Bowlu určité vydá nový materiál.

Nestalo sa tak, no podľa predbežných informácií je producentom albumu Timbaland a mal by obsahovať aj spoluprácu s Justinom Timberlakeom. Štýl najnovšej štúdiovky čokoládovej krásky by mal byť ladený do R&B 90-tych rokov. Snáď budeme mať tú česť počuť nový materiál na koncerte v Bratislave 19. apríla, keď na Slovensko Beyoncé zavíta pri príležitosti svojho svetového turné The Mrs. Carter Show.

Autor: Marek Majzon
Foto: AP Photo/Matt Slocum

Súvisiaci interpreti: Beyoncé