Skupina Peter Bič Project ukázala, že má zmysel pre humor. Hudobníci prekvapili triedu na strednej škole v Trebišove a priniesli jej balíky kriedy. Reagovali tak na paródiu úspešného singla Hey Now, ktorú budúcoroční maturanti zverejnili v decembri na Youtube. V nej totiž spievali o tom, že nemajú kriedu.

Na strednej odbornej škole v Trebišove vzniklo zoskupenie Peter Gýč Project, ktoré prespievalo hit Hey Now s vlastným slovenským textom Nemám. "Celé to spískal náš profesor, ktorý to vymyslel a pripravil," prezrádza trojica protagonistov - speváčka Miška, spevák Števo a gitarista Marián, profesor na škole.


V paródii sa spieva o tom, ako škola ani trieda nemá kriedu. Preto sa Peter Bič aj s ostatnými členmi kapely rozhodli, že im túto neodmysliteľnú súčasť triednej výbavy prinesú. "Video študentov sa ku mne dostalo náhodne a veľmi ma pobavilo. Úplne napodobnili náš klip a za to si zaslúžia veľké uznanie. Keď sme to s kapelou pozerali, napadlo mi, že by bolo výborné, keby sme tých študentov prekvapili a navštívil ich v škole. Nakúpili sme kriedy a doniesli sme im ich do školy," smeje sa frontman kapely Peter Bič.

Do nič netušiacej triedy vošiel počas vyučovania riaditeľ školy. Triedneho profesora a študentov informoval o príchode zástupcov z ministrerstva kultúry. "S tou paródiou na Hey Now máte veľký problém. Ide o zneužitie autorských práv, na chodbe sú ľudia z ministerstva kultúry," Vyhlásil riaditeľ školy.

Strach v triede prerušil príchod členov kapely Peter Bič Project s poriadnymi zásobami kried v rukách. Nastal moment prekvapenia, úsmevy a symbolické odovzdanie kried aj darčekových predmetov kapely. "Nakoniec sme si to užili aj my, aj študenti. Spoločne sme si pieseň zahrali a zaspievali. Žiaci boli fantastickí, vytvorili atmosféru priam hysterickú... Bolo milé vidieť ich rozžiarené a prekvapené tváre, keď sme do triedy vošli my a nie ľudia z ministerstva," prezradil líder kapely. Tá sa na pamiatku so študentami odfotila a nakoniec odzneli aj obe verzie skladby.

Pôvodná verzia skladby:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Stredná odborná škola Trebišov 

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project