Páči sa vám hit kapely Hex - Keď sme sami? Alebo sa vám pieseň v pôvodnej podobe už opočúvala a myslíte si, že by ste ju vedeli vylepšiť? Urobte si vlastnú verziu! Do remixovej súťaže sa môže zapojiť každý, kto má chuť experimentovať so známym hitom a prerobiť ho podľa vlastného vkusu, teda nielen producenti, ale aj kapely s vlastnými covermi.

Kapela Hex v spolupráci s Hudba.sk prináša exkluzívnu súťaž, do ktorej sa remixom alebo coververziou jedného z najväčších slovenských hitov roka 2013 môže zapojiť každý hudobník, producent či kapela.

"Veľa ľudí nám písalo a prejavilo záujem o remixovanie nášho úspešného singla. Zapojiť sa môže každý, kto má či nemá nejaké skúsenosti a vybavenie. Stačí zapojiť fantáziu a hrať sa. Môže vzniknúť čokoľvek, tanečná verzia - drum&bass či dubstep alebo niečo úplne iné... Sami sme zvedaví, čo to bude," hovorí spevák Hexu Peter "Ďuďo" Dudák.

"Aby nezostali nepovšimnutí speváci, speváčky a kapely, budú aj oni môcť nahrať klasickú coververziu. Tak, ako to urobili ich známejší kolegovia na našej výberovke Všetko najlepšie. Myslím si, že pre mnohých to bude zaujímavá výzva," dodáva basgitarista a manažér kapely Tomáš "Yxo" Dohňanský.

O súťaži

Tvorcovia elektronickej hudby a remixov si môžu stiahnuť jednotlivé stopy piesne vo formátoch WAV alebo MP3.

Keď sme sami, 120 BPM - formát WAV (veľkosť súbora: 274 MB)

Keď sme sami, 120 BPM - formát MP3 (veľkosť súbora: 76,6 MB)

Svoje súťažné remixy alebo coververzie posielajte vo formáte MP3 cez službu uschovna.zoznam.sk na emailovú adresu remix@hudba.sk. Nezabudnite uviesť svoje umelecké meno/názov kapely a prípadne aj názov remixu/coveru.

Súťaž potrvá do soboty 15. marca. Členovia kapely spolu s redakciou Hudba.sk potom vyberú najlepšie remixy a coververzie, pričom hlavným kritériom výberu bude originalita a nápaditosť spracovania. Vybrané skladby si budú môcť fanúšikovia vypočuť a stiahnuť na Hudba.sk.

Spravíte lepší remix ako Robert Burian?

Úspešná pesnička Keď sme sami už má jeden oficiálny remix z dielne známeho dídžeja Roberta Buriana. Jeho verzia sa stretla s rôznymi reakciami, no členovia kapely sú radi, že pieseň dostala podobu, ktorá môže osloviť mladšie publikum. "Robert Burian nás sám oslovil a my sme mu poslali jednotlivé tracky. O pár dní bola dance verzia hotová. Všetko sa riešilo mailom, prvýkrát sme sa osobne stretli až pri premiére remixu. Robert je asi najsilnejšia značka komerčnej tanečnej hudby na Slovensku a v Čechách. To, že si vybral našu pesničku, je pre nás úplne nová skúsenosť," konštatuje Ďuďo, ktorý sa teší na ďalšie remixy.

Skupinu Hex najbližšie čakajú viaceré výročné ceny, v ktorých sa objavili v užších nomináciách. So singlom roka bodujú v Radio_Head Awards a v ankete OTO môžu získať cenu Skupina roka. V hudobných oceneniach Zväzu autorov a interpretov (ZAI) sa dokonca objavili dvakrát, za výberový album Všetko najlepšie a ako Skupina roka. V tejto kategórii ich môžete podporiť aj v ankete Hudba.sk.

Clubmix Roberta Buriana:


Pôvodná verzia skladby aj s oficiálnym videom:


Text: Hudba.sk / Propaganda House
Foto: Peter Spurny

Súvisiaci interpreti: Hex