So skupinou Korben Dallas sme sa na konci minulého roka rozprávali aj o plánoch na rok 2015 a o tom, že niektoré veci sa naplánovať nedajú. Či už sú to príležitosti, ktoré treba využiť (ako napr. koncert s orchestrom na Viva Musica! festivale) alebo rôzne ocenenia. Cena, ktorú si hudobníci pred pár dňami prevzali, je veľkým prekvapením aj pre nich samotných.

Po minuloročnom trojnásobnom úspechu na Radio_Head Awards a vydaní tretieho albumu Banská Bystrica (2014) sa očakávalo, že Korben Dallas budú opäť na začiatku roka žať úspechy najmä u poslucháčov Rádia_FM. Anketa je však po novom viac zameraná na nové hudobné objavy, a tak v rámci tohtoročných nominácií dominujú ich "parťáci" z decembrového koncertu Fallgrapp. Korbeni môžu tento rok na RHA získať "len" cenu Album roka, kde medzi Banskej Bystrici v nomináciách okrem albumu Rieka od Fallgrapp konkurujú aj novinky Jany Kirschner, skupiny Zlokot a rapera Supu.

Či si Korben Dallas "rádiohlavu" za najlepší album prevezmú opäť, sa dozvieme až v polovici marca, no kapela jedno vzácne ocenenie získala už na začiatku februára. Cez víkend si totiž nečakane prevzala cenu Krištáľové krídlo v kategórii Rock Pop Jazz, v ktorej boli okrem nich nominovaní aj jazzoví hudobníci Radovan Tariška a Andreas Varady.

"Už samotná nominácia na túto cenu nás milo prekvapila," hovorí bubeník Ozo Guttler. "O to väčšou cťou bolo pre nás ocitnúť sa na jednom pódiu s laureátmi ako Anton Srholec alebo Štefan Klein." Ďalšie ceny prevzali 1. februára v priamom prenose Slovenskej televízie herec Jozef Vajda, architekt Štefan Polakovič, biatlonistka Anastasia Kuzminová, či dirigentka Magdaléna Rovňáková.

Po zastávkach v menších mestách opäť doma v Bratislave

V januári sa kapela predstavili po boku českej kapely Zrní vo vypredanom pražskom klube MeetFactory a v najbližších dvoch mesiacoch ju čakajú koncerty na Slovensku. Navštívi pritom aj mestá, v ktorých ešte nehrala.

"Keď sme sa na jeseň vydali na turné k novému albumu Banská Bystrica, hrali sme najmä vo väčších krajských mestách. Nechceli sme ale zabudnúť ani na ostatné časti Slovenska. Vo februári a marci nás preto čakajú koncerty v mestách, v ktorých sme už dlhšie nehrali. V niektorých z nich dokonca budeme koncertovať po prvý raz," vysvetľuje spevák a gitarista kapely Juraj Benetin. Už tento víkend sa kapela predstaví v Lučenci a Leviciach, nasledovať budú koncerty vo Zvolene, Brezne, Púchove a Ružomberku.

Séria koncertov vyvrcholí 25. marca ďalším návratom do bratislavského Ateliéru Babylon. "V decembri sme tam odohrali veľmi pekný koncert s kapelou Fallgrapp. Tešíme sa, že sa pred bratislavským publikom predstavíme po kratšej pauze znovu," uzatvára basgitarista Lukáš Fila. Na koncerte sa opäť predstaví aj zaujímavá druhá kapela, podrobnosti prinesieme už čoskoro spolu so spustením predaja vstupeniek v sieti Predpredaj.sk.

Najbližšie koncerty Korben Dallas:

6. 2. - Lučenec, New Slimák
7. 2. - Levice, Reviczky Klub
20. 2. - Zvolen, DK ŽSR
21. 2. - Brezno, Bombura
14. 3. - Púchov, Queen's Pub
21. 3. - Ružomberok, Čajovňa Relax
25. 3. - Bratislava, Ateliér Babylon

Na záver ešte jedna tohtoročná novinka, ktorou je oficiálny videoklip k najväčšiemu úletu z albumu Banská Bystrica - piesni Radosť.


Informácie a fotografie Hudba.sk poskytol manažér kapely Matúš Németh. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Matej Kukučka

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas