Slovenský spevák Peter Cmorik chodí raz za čas do nemocnice rozveseliť deti s onkologickými ochoreniami. "Chodievam tam hrávať zhruba každý druhý rok, chcem tie deti potešiť. Človek si na to nejakým spôsobom zvykne a postupom času prekoná ten prvotný šok," povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

"Pamätám si, keď som tam bol prvý raz. Bol som veľmi smutný, mal som slzy na krajíčku, no na druhej strane to človek nesmie dať na sebe znať a musí šíriť radosť a potešiť tie decká. Chcú sa tešiť, chcú žiť každou sekundou a treba im dodať odvahu a dobrú náladu," poznamenal Peter Cmorik.

Naposledy sa 34-ročný rodák z Rožňavy podieľal na takejto akcii koncom novembra minulého roka, keď s ďalšími spevákmi a v spolupráci s detským orchestrom Virtuoso naspieval cover piesne Hey Jude legendárnych The Beatles a pod vedením režiséra Nikitu Slováka k nej nakrútili videoklip na Klinike detskej hematológie a onkológie v Bratislave.

"Hlavne sa teším, že vznikol orchester Virtuoso. Je to orchester pod vedením dirigenta štátneho divadla v Košiciach Igora Dohoviča, skvelého človeka, s ktorým som spolupracoval už pred veľa rokmi," podotkol. "Ide o veľmi talentované decká z celého Slovenska, ktoré zozbieral do jedného zboru, a keď chceli nahrať prvý materiál, tak to spojili s deťmi z onkológie. Myslím, že vznikol jeden veľmi pekný projekt, na ktorom som sa veľmi rád zúčastnil," dodal spevák, ktorý tento rok chystá nový album.

TIP: Prečítajte si viac o projekte Virtuoso a videoklipe Hey Jude


Zdroj: SITA
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik