Jedenásty ročník festivalu Uprising pozná svojho prvého headlinera. V termíne 24. a 25. augusta zavítajú na Slovensko svetoznámi "bad boys of reggae", jamajská legenda Inner Circle.

Máloktorým reggae kapelám sa podarilo preraziť v tak veľkom komerčnom meradle ako práve Inner Circle. Ich nesmrteľné hity ako Bad Boys, Sweat (A La La La La Long) či Games You Play dobyli hudobné rebríčky po celom svete, na konte majú Grammy za najlepší reggae album roka a ich piesne sa dostali aj do filmov či seriálov. S citom namiešaný mix popu a reggae im zaručil úspech, ktorý rýchlo presiahol hranice ich rodnej Jamajky.


Tohtoročné jubilejné turné na oslavu 50 rokov fungovania Inner Circle venuje kapela tragicky zosnulému frontmanovi Jacobovi Millerovi, ktorého charizma a nezameniteľný vokál pomohol kapele vydláždiť cestu k sláve. Ich koncertná šou prevedie fanúšikov od úplných začiatkov, cez najväčšie hity, až po aktuálnu tvorbu. Celkovo ich diskografiu tvorí takmer 30 albumov.

Napriek tomu, že Inner Circle sú na scéne už pol storočia, ich hudba si našla cestu aj k mladším fanúšikom vďaka spoluprácam s menami ako Kabaka Pyramid, Chronixx, Flo Rida, Pitbull, Chance The Rapper alebo Dj Khaled. O tom, že aj naživo sú stále aktuálni, sa budete môcť presvedčiť v posledný augustový víkend v Bratislave.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol za organizátorov Uprisingu Sveťo Moravčík. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.uprising.sk a www.facebook.com/uprisingfestivalofficial.

Súvisiaci interpreti: Inner Circle