Miro Žbirka má aj na tento rok veľa plánov. V pondelok 8. februára vychádza na DVD záznam druhej série televíznej talkshow Doupě Mekyho Žbirky. Bude obsahovať všetkých deväť častí rozhovorov s hosťami (Katka Knechtová, Václav Neckář, David Koller, Adam Mišík a ďalší) spolu s ich exkluzívnymi hudobnými vystúpeniami. Tretia séria sa bude vysielať opäť na jeseň.

Kým sa umožní návrat k živým koncertom pripravuje Miro Žbirka spolu so Štefanom Krasňanským z londýnskej agentúry Pishter Ltd. pre domácich, ale aj v zahraničí žijúcich fanúšikov online koncert Miro Žbirka pre Londýn. Z pražského Lucerna Music Baru ho 27. februára bude naživo možné sledovať na celom svete cez oficiálne profily Mira Žbirku.

Neplánovanú koncertnú pauzu Miro Žbirka využil na tvorbu nových skladieb. Piesne na nový album sú už takmer hotové. Ich výslednú podobu teraz spolu s producentom Robom Cassom a textárom Peteom Brownom intenzívne dolaďujú cez internet. Nahrávať by sa mali postupne počas tohto roka. Vydanie nasledovníka Double Albumu (2018) je naplánované na budúci rok. Kým sa objaví novinka, bude čas aj na malú oslavu. Dvadsaťročný jubilant – Modrý album dostane k narodeninám exkluzívne limitované vinylové vydanie s bonusmi a krátky film Making Of Modrý album, ktorý nakrúti režisér oceňovaného dokumentu Meky, Šimon Šafránek.

Okrem toho Miro Žbirka aj tento rok pripravuje a moderuje na Dvojke Českého rozhlasu hudobný program Mám rád a chystá sériu podcastov Rozhovory cez La Manche. V nich sa bude o hudbe, ale aj o živote rozprávať so synom Davidom, ktorý žije a tvorí v Londýne. "Naplánovali sme si toho celkom dosť, ale minulý rok som mal z pochopiteľných dôvodov viac času venovať sa skladaniu nových piesní a veciam, na ktoré inokedy nie je priestor. Teším sa na nahrávanie a verím, že čoskoro budeme môcť urobiť aj koncerty, ktoré sme v minulom roku nestihli," povedal o plánoch Miro Žbirka.

Slovenské koncerty Cinema Acoustic Tour sú z januára preložené na nové termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti a nemenia sa ani miesta koncertov. Uskutočnia sa v historických kinách: 13. máj – Prešov, kino Scala, 14. máj – Martin, kino Moskva a 15. máj Bratislava, Ateliér Babylon. Bratislavský koncert je už vypredaný. Pre všetkých, ktorí vydržia čakať, je pripravený špeciálny filmový bonus – zábery, ktoré nebolo možné vidieť v kinách ani v televízii.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli Rado Mešša z agentúry Pro:messa a Simona Andělová.

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka