Vec, čertstvý víťaz ocenení Album roka - poslucháčska cena a žánrovej ceny v kategórii Hip-hop z tohtoročných Radio_Head Awards ide v apríli na spoločné turné s kapelou Zlokot. Hudobníci z nej sa okrem svojho koncertu predstavia aj ako Vecova živá kapela. Počas celého turné bude Veca na pódiu podporovať Škrupo, ktorý sa predstaví aj ako DJ.

Radio_Head Awards 2012 boli úspešné aj pre Zlokot - skupina, ktorá pred pár dňami vydala na značke Slnko Records debutový album Slowakische Idiot, si odniesla cenu v kategórii Nováčik roka. Vystúpenie Zlokotu počas ceremoniálu patrilo medzi tie najenergickejšie, no kapela vie aj "stíchnuť" a nechať vyniknúť Vecovu lyriku. Svedčí o tom ich spoločné video zo skúšobne.


Spoločné turné Veca a Zlokotu s kurióznym názvom VEC mi ZLOKOT (a.k.a. Zedz mi k....?) štartuje 4. apríla v Košiciach, nasledovať budú Prešov, Nitra, Trnava, Bratislava a nakoniec Nové Mesto nad Váhom. Na turné nebudú samozrejme chýbať ani hostia. V Košiciach vystúpi Dice zo zásadnej košickej skupiny Stanica Projekt, v Prešove BezMena & KolektiV a v Trnave zahrá svoj set Karaoke Tundra.

Významným bude koncert v bratislavskom KC Dunaj, kde v piatok 12. apríla Vec aj Zlokot pokrstia svoje nové albumy. Bude sa tak jednať o jedinečný dvojkrst, na ktorom sa predstavia špeciálni hostia - Supa, Zdenka Predná, Peter Lipa, Juraj Benetin, Saša Okálová a DJ Yanko Král. O následnú afterparty sa postará DJ Yanko Kral a dvojica Emonoizboyz

Termíny a miesta turné VEC mi ZLOKOT:

4. apríl - Košice, Déjà vu (Stará sladovňa)
5. apríl - Prešov, Jam club (Klub 1898)
6. apríl - Nitra, Valašský šenk
11. apríl - Trnava, Artklub
12. apríl - Bratislava, KC Dunaj
13. apríl - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami

Informácie pre Hudba.sk poskytol Martin Kukoľ, PR manažér turné.

Foto: Igor Paliatka

Súvisiaci interpreti: Vec, Zlokot