Od začiatku roka na domácej scéne pútal najviac pozornosti Ego a jeho projekt Podzemgang. Tento týždeň to však zmenil Majk Spirit, ktorý vypustil priamo s videom nový singel z druhej sólovky. Na svetovej scéne zas kraľuje neohrozene Kanye West. Ten prezradil názov svojho nového albumu a taktiež predstavil skladbu All Day.

Majk Spirit sa po kratšej odmlke znova prihlásil o slovo. Spravil tak prostredníctvom nového singla dobYjeme svet v produkcii Abeho, pričom novinku vypustil priamo aj s klipom, ktorý režíroval Michal Nemtuda. Spirit okrem toho tiež oznámil, že jeho dlho očakávaná druhá sólovka s názvom Y vyjde už 31. marca. Viac o skladbe aj albume sa dozviete TU.

Majk Spirit - DobYjeme svet

Michal Nemtuda režíroval aj nové video pre Egov projekt Podzemgang. Tentoraz ide o skladbu On je len kamarát, ktorú naspievala Sima a Ego do nej narapoval slohu. O hudbu sa postaral jazzový klavirista Tomáš Gajlík.

Sima feat. Ego - On je len kamarát

Majself a Grizzly vydávajú budúci týždeň spoločný album Eden, a tak sa z neho rozhodli predstaviť ešte jednu ukážku. Tou sa stala skladba Nevinná, ktorú rovnako ako track Playback vypustili von priamo aj s klipom.

Majself & Grizzly - Nevinná

Kanye West minulý víkend prezradil, že jeho siedma štúdiovka bude niesť názov So Help Me God. Nachádzať sa na nej bude aj skladba All Day, v ktorej hosťujú Allan Kingdom, Theophilus London a Paul McCartney. Kingdom s Westom sa podieľali aj na produkcii, okrem nich ruku k dielu priložili aj French Montana, Mike Dean, Noah Goldstein, Velous a Puff Daddy. Kanye novinku premiérovo predstavil minulý týždeň na udeľovaní BRIT Awards.

Kanye West feat. Allan Kingdom, Theophilus London & Paul McCartney - All Day

Kanye West - All Day (Live at BRIT Awards)

A ešte raz Kanye, no tentoraz ako hosť. Big Sean totiž vypustil video ku skladbe Blessings, v ktorej okrem Westa hosťuje aj Drake. Track nájdete na Seanovom novom albume Dark Sky Paradise.

Big Sean feat. Drake & Kanye West - Blessings

G-Unit vydali v utorok očakávané EP The Beast Is G-Unit obsahujúce šesť nových skladieb. Jednou z nich je aj I'm Grown, ktorá sa už dočkala aj videa.

G-Unit - I'm Grown

Ludacris uvedie v posledný marcový deň na trh nový album Ludaversal, ktorý mal pôvodne vyjsť už v roku 2012. Prvým singlom z novinky sa stala vec Call Ya Bluff.

Ludacris - Call Ya Bluff

Týždeň pred Ludacrisom sa dostane von nahrávka Mr. Wonderful od Action Bronsona. Ten z nej v uplynulom týždni predstavil video k tracku Actin' Crazy ako aj skladbu Baby Blue. V tej hosťuje Chance The Rapper, pričom o produkciu sa postaral Mark Ronson.

Action Bronson feat. Chance The Rapper - Baby Blue

Action Bronson - Actin' Crazy

Nový album pripravuje aj Tech N9ne. Jeho novinka s názvom Special Effects dorazí 5. mája, pričom koncom minulého týždňa sa dostal von nový singel Hood Go Crazy, v ktorom šéfovi labelu Strange Music asistujú 2 Chainz a B.o.B.

Tech N9ne feat. 2 Chainz & B.o.B - Hood Go Crazy

Po dlhšom čase sa znova ohlásil KiD CuDi, ktorý predstavil skladbu Love. Tá vznikla ešte počas nahrávania jeho vlaňajšej štúdiovky Satellite Flight: The Journey To Mother Moon, čiže je otázne, či sa objaví na jeho pripravovanom albume Man On The Moon III. V každom prípade však stojí za vypočutie.

KiD CuDi - Love

Na konci marca sa dočkáme aj nového albumu od Waleho. Jeho štvrtá štúdiovka bude niesť zaujímavý názov The Album About Nothing, pričom teraz sa z nej dostal von druhý singel The Matrimony. V ňom hosťuje spevák Usher, produkciu zastrešili Jake One a DJ Khalil.

Wale feat. Usher - The Matrimony

Yelawolf, ktorý sa v auguste predstaví na českom Hip Hop Kempe, má vonku nový klip. Vizualizácie sa dočkala skladba Whiskey In A Bottle, ktorú nájdete na jeho pripravovanom albume Love Story. Ten vyjde 21. apríla.

Yelawolf - Whiskey In A Bottle

Sean Price sa zjavne znova rozbieha. Pred týždňom sme tu od neho mali vec Anderson Silva, pričom krátko na to vypustil ďalší nový track. Ten sa volá Go Rambo a hosťujú v ňom Illa Ghee & Head I.C.E..

Sean Price feat. Illa Ghee & Head I.C.E. - Go Rambo

eMC konečne začiatkom mája vydajú dlho očakávaný druhý album The Tonite Show, ktorý však už nahrali bez Punchlinea. Zvyšná trojica Masta Ace, Wordsworth a Stricklin teraz predstavila úvodný singel v podobe skladby Fly Thoughts.

eMC feat. Pearl Gates - Fly Thoughts

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/MajkSpirit

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Majk Spirit