Väčšina fanúšikov o nej prvýkrát počula len pred pár mesiacmi, no talentovanej pesničkárke Slávke Tkáčovej to nebráni v tom, aby svoje prvé turné poňala vo veľkom štýle. Okrem špičkových hudobníkov, s ktorými nahrala singel Stále viac (2017), totiž po jej boku ako hostia vystúpia zvučné mená ako Sima Martausová, Martin Husovský či Janais.

Slávka Tkáčová je novým objavom hudobnej scény s nezameniteľnou energiou na pódiu i mimo neho. Jej minuloročné spojenie so skúsenými muzikantmi a českým producentom Ecsonom Waldesom, ktorého prvým výsledkom je príjemná akustická popová skladba Stále viac, otvorilo novú kapitolu jej hudobnej cesty. Na vydarený debut čoskoro nadviaže nielen ďalšími autorskými skladbami ale aj koncertmi, na ktorých chce ukázať svoju tvorbu z posledných troch rokov v novom modernom šate.

Na prelome apríla a mája svoje pesničky predstaví v šiestich mestách v rámci šnúry Slávka Tkáčová Acoustic Tour 2018. "Milujem hudbu a túžim rozdávať radosť, ktorá dnes tak často chýba. Nie prvoplánovú, lacnú, ale autentickú a hlbokú radosť, na ktorej stojí moja tvorba. S takouto vyrážam na turné," priblížila Slávka cieľ, s ktorým vyrazí na turné. Fanúšikom sľubuje "živý, poriadny nával pozitívnej energie".


Slávku Tkáčovú, ktorá obsluhuje klavír a gitaru, hudobne doprevádzajú skúsení muzikanti - klavirista Daniel Špiner, známy najmä vďaka spolupráci s Katkou Koščovou, Martinom Geišbergom či Katkou Knechtovou, basgitarista Michal Šelep (Andrej Šeban Band), bubeník Michal Fedor (Peter Lipa Band) a gitarista Lukáš Konštiak.

Na každom z koncertov okrem samotnej pesničkárky vystúpia aj špeciálni hudobní hostia, ktorými budú Sima Martausová (Považská Bystrica), Martin Husovský zo skupiny Komajota (Prešov), Martin Harich (Banská Bystrica), Janais (Bratislava) a James Evans (Trstená a Bardejov).

Slávka Tkáčová Acoustic Tour 2018:

25. 4. - Považská Bystrica, Základná umelecká škola - Koncertná sála
26. 4. - Trstená, Hotel Roháč
27. 4. - Bardejov, Bašta - Kultúrno-komunitné centrum
28. 4. - Prešov, Literárna kaviareň Viola
30. 4. - Banská Bystrica, Klub HaD
1. 5. - Bratislava, V-klub

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Slávka Tkáčová odštartovala svoju hudobnú cestu v roku 2013, keď sa stala víťazkou celoslovenského súťažného projektu Gospeltalent (jeho prvou víťazkou bola Sima Martausová). V decembri 2016 vydala svoj prvý album Je čas. Na popovú scénu prináša melodické piesne s prevládajúcim akustickým zvukom a klavírom ako dominantným nástrojom, ktorý sviežo dopĺňajú gitarové skladby. Má piatich súrodencov a je študentkou Pedagogickej fakulty UK v Bratislave.

Viac sa o mladej hudobníčke dozviete na oficiálnych stránkach www.slavkatkacova.skwww.facebook.com/slavkatkacova.sk.

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)
Foto: Viktória Akbariová