Slovenská skupina Puding pani Elvisovej (PPE) tento týždeň vydala Soundclash EP. Nahrávka obsahujúca štyri skladby je výsledkom intenzívnej trojmesačnej prípravy na Red Bull Soundclash, teda hudobný súboj PPE s kapelou Vidiek, ktorý sa konal 16. novembra 2012 v bratislavskej Starej tržnici.

Okrem troch vlastných pesničiek (Hopa HopaDavaj Het a Mladí Chemici) v country (Country hopa), metalovej (Davaj metal) a reggae verzii (Chemické ragú) nahrali aj skladbu Slovenský tanec od skupiny Vidiek, s ktorou si zmerali sily na spomínanej akcii Red Bull Soundclash (reportáž a foto). V skladbe svojich hudobných kolegov PPE mierne pozmenili text, pridali hlukové steny a premenovali ju na Košický tanec.

Novinka Soundclash EP je dostupná na vypočutie na Soundcloude, stiahnuť si ju môžete bezplatne na webstránke redbull.sk/soundclashep.

Puding Pani Elvisovej - Soundclash EP

Nahrávanie 100% naživo a bez metronómu

Na novej nahrávke sa podieľal aj multiinštrumentalista Dalibor Kocián (gitara, klávesy, vibrafón, metalový "growling"), v podstate už neoficiálny piaty člen kapely. "Nové verzie našich pesničiek nás brutálne bavilo vymýšľať, skúšať a na pódiu zafungovali výborne. Keď už sme to raz mali nacvičené, tak sme boli zvedaví, ako by zneli nahraté v štúdiu. Aby sme zachovali pôvodnú energiu a zvuk pesničiek, rozhodli sme sa ich nahrať naraz všetci spolu naživo a bez dodatočných postprodukčných úprav. To, čo počujete, je pravé PPE bez PC. Nemali sme zapnutý metronóm, tempo sa tak môže meniť podľa nálady skladby a každé zrýchlenie či spomalenie je výsledkom spontánnej dynamiky organického celku," uviedli Pudingáči na margo svojej novinky.

Puding Pani Elvisovej predstaví Soundclash EP naživo ako špecialitu v sobotu 13. apríla na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon. Ten bude súčasťou premiérového mestského festivalu Cherchez La Femme, ktorý sa bude konať od 11. do 13. apríla v piatich bratislavských kluboch. Okrem PPE ponúkne aj koncerty Ivy Bittovej, Katky Korček & Lady Kazoo, projektu Ladies s Eugenom Botošom, francúzskej formácie OK Bonnie, domácej dvojice Longital alebo belgického dua Soldout. V letných mesiacoch PPE vystúpia napríklad na POKE festivale v Drienovskej Novej Vsi alebo Grape festivale v Piešťanoch.

Zdroj: SITA (redbull.sk/soundclashep, archív), Hudba.sk
Foto: Martina Mlčúchová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej