65-tisíc vstupeniek na koncert legendárnej britskej kapely The Rolling Stones v londýnskom Hyde Parku sa vypredalo za tri minúty, a to aj napriek cenám od 95 do 300 libier (v prepočte približne 112 až 354 eur). Lístky sa začali predávať dnes o 9:00 miestneho času.

Nastala teda podobná situácia, ako vlani v októbri, kedy sa dva novembrové koncerty v londýnskej O2 arene vypredali za 7 minút. The Rolling Stones sa na open-air koncerte v Hyde Parku predstavia 6. júla. Bude to presne 44 rokov a jeden deň od ich posledného vystúpenia v jednom z najväčších parkov centrálneho Londýna.

5. júla 1969 tam odohrali koncert na počesť gitaristu Briana Jonesa, ktorý dva dni predtým tragicky zahynul. Na spomienkovom koncerte, ktorý bol zadarmo, sa vtedy v Hyde Parku zišlo približne podľa rôznych odhadov štvrť až pol milióna ľudí. Samozrejme, väčšina z nich zo samotného koncertu nič nemala, keďže boli príliš ďaleko od pódia a veľkoplošné obrazovky boli ďalekou budúcnosťou. Navyše kapela hrala vtedy prvýkrát po dvojročnej pauze a vôbec prvýkrát s gitaristom Mickom Taylorom, takže vystúpenie nepatrilo k jej najlepším. Napriek tomu sa zapísalo do histórie ako jeden z legendárnych koncertov The Rolling Stones.

Tohtoročný koncert, ktorý privíta 65-tisíc fanúšikov, ochotných "vysoliť" 95 až 300 libier, je súčasťou desaťdňového mestského festivalu s názvom British Summer Time. V ten istý deň ako "stouni" sa v Hyde Parku predstavia napríklad The Vaccines alebo Palma Violets. Deň predtým, 5. júla, bude headlinerom americká kapela Bon Jovi.

Koncert The Rolling Stones v Hyde Parku je zároveň súčasťou turné 50 and Counting, ktoré bude ich prvou plnohodnotnou koncertnou šnúrou po takmer šiestich rokoch. Počas tohto turné taktiež vystúpia 29. júna ako headliner na slávnom festivale Glastonbury. Tieto plány však netešia bubeníka Charlieho Wattsa, ktorý tvrdí, že nemá rád koncerty pod holým nebom. "Nechcem tam ísť, ale všetci ostatní chcú. Nerád hrám vonku, vôbec nemám rád festivaly. Najhoršie na tom je, keď vám ako bubeníkovi zafúka vietor do činel... Vtedy sa naozaj ťažko hrá," priznal pre NME.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Dailymail.co.uk, SITA)
Foto: AP Photo/Starpix, Dave Allocca

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones