S uvoľňovaním protipandemických opatrení sa na stretnutia so svojou speváckou ikonou tešili aj fanúšikovia Mariky Gombitovej. Speváčka, ktorá mala posledné vystúpenie vo februári 2019 na plese v Modre, oznámila, že napriek aktuálnemu uvoľneniu opatrení jej konzílium lekárov neodporúča realizovať avizované májové koncerty v Bratislave a Košiciach.


"Zdravie je pre mňa najväčšou prioritou a aj keď som sa nesmierne tešila na naše spoločné stretnutie s vami, budeme si musieť ešte chvíľu počkať," napísala Marika Gombitová v pondelok na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti.


Speváčka verí, že sa stretnutie s fanúšikmi podarí v poslednú adventnú nedeľu 18. decembra v NTC Aréne v Bratislave. "Bude to môj jediný koncert. Dúfam, že v budúcom roku sa stretneme aj v mojom rodnom východe," dodáva Marika. V metropole východu sa naposledy predstavila v máji 2018 na podujatí Česko - Slovenský večer v Steel aréne.

Počas pandémie sa fanúšikom pripomenula výberovým dvojalbumom Zem menom Láska, ktorý vyšiel v septembri 2021 pri príležitosti speváčkiných 65. narodenín. Nahrávka, ktorá vyšla na CD aj 2LP, obsahuje 23 digitálne remastrovaných piesní. Na CD verzii sa ako bonus nachádza aj remix hitu V období dažďa, o ktorý sa postaral producent Robert Burian.

Zdroj: TASR, Marikagombitovaofficial.com, archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová