Slovenská hudobníčka Dorota Nvotová už čoskoro vydá svoj tretí štúdiový album Just! Nahrávka, ktorá oficiálne vyjde 28. mája, vznikala v Nepále, kde dcéra muzikanta Jara Filipa pôsobila ako sprievodkyňa a manažérka detského domova. Prvým singlom z albumu je skladba Cornflakes.

Nahrávka Just! obsahujúca dovedna 11 skladieb je Nvotovej autorským albumom. Rodáčka z Považskej Bystrice napísala tak ako v prípade predchádzajúcej štúdiovky Sila vzlyku (2008) všetky texty aj hudbu. Hudobníčku pri tvorbe inšpiroval nepálsky gitarista Bishnu Gurung. Keď ho prvý raz videla hrať v bare, okamžite jej vraj napadlo nahrať album v Nepále a práve on bol jej inšpiráciou a "konečným nakopnutím". Na basgitaru a bicie nástroje hrajú muzikanti z nepálskej skupiny Damage Glitters.

Dorota Nvotová - Havran

Dvadsaťdeväťročná Dorota Nvotová vydala zatiaľ dve sólové nahrávky: eponymnú v roku 2004 a spomenutý album Sila vzlyku v roku 2008. S kapelou Overground nahrala v roku 2002 rovnomenný album. Ako herečka je známa z filmov Orbis Pictus (1997), Krajinka (1999), Dievčatko (2002), Perníková věž (2002), Roming (2007), Muzika (2007) či Mŕtvola musí zomrieť (2011). Menšiu postavu stvárnila v snímke Eštebák (2012) režiséra Juraja Nvotu. Nvotová je taktiež spisovateľkou, vlani debutovala cestopisom Fulmaya (2011), ktorý vyšiel vo vydavateľstve Evitapress.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/dorotanvotova

Súvisiaci interpreti: Dorota Nvotová