Nový album Beyoncé nemá chybu a speváčka je najdokonalejšou bytosťou vo vesmíre, o ktorej nikto nemôže povedať krivého slova. To sú pravidlá fiktívneho sveta v neexistujúcom horore, ktorého trailer cez víkend odvysielali v populárnej šou Saturday Night Life. Pozrite si, čo vás čaká, ak sa vzopriete "novému svetovému poriadku".

Saturday Night Live (SNL) už takmer 40 rokov paroduje americkú spoločnosť, od politiky až po šoubiznis. Obľúbenú komediálnu šou každý týždeň moderuje iná známa osobnosť, minulý víkend dostal túto príležitosť Andrew Garfield známy najmä z role filmového Spider-Mana. Súčasťou jeho šou bol aj skeč, ktorý paroduje posadnutosť skalných fanúšikov speváčky známej svojou pracovitosťou a perfekcionizmom.

TIP: Umelé úsmevy, intrigy a hladovka: Pozrite, čo si Beyoncé vytrpela kvôli kráse

Bezvýhradný obdiv vs. paranoje z "iluminátov"

Vo videu s názvom The Beygency, ktoré má formu klasického filmového traileru, si samotný Garfield zahral muža, ktorý počas narodeninovej oslavy pred svojimi priateľmi prizná, že sa mu síce aktuálny album Beyoncé (recenzia) páči, no singel Drunk In Love nie je zrovna jeho šálka kávy. Následky tohto nepredstaviteľného hriechu na seba nenechajú dlho čakať - mladík sa ocitne na úteku pred štátnou organizáciou, ktorá prenasleduje a likviduje či uväzňuje všetkých, ktorí majú voči Kráľovnej akékoľvek výhrady.

Beyoncé Zdroj: Beyonce.com

Garfieldova postava počas úteku stretáva rôznych ľudí, či už fanatických fanúšikov, ktorí spolupracujú s "režimom", alebo skrývajúcich sa uprchlíkov, ktorí pred jeho očami zahynú za podobné prerieknutia proti dokonalosti speváčky, akého sa dopustil on sám. Hororový trailer vtipne odľahčujú narážky na rôzny skladby a videoklipy Beyoncé, ale aj na rivalitu jej priaznivcov s fanúšikmi Rihanny.

Video, ktoré je kvôli "vlažným vyjadreniam o Beyoncé" nevhodné pre osoby mladšie ako 17 rokov, sa okamžite po odvysielaní stalo hitom na sociálnych sieťach a médiá ako TIME, Huffington Post alebo Buzzfeed ho označili za jeden z najlepších skečov v novodobej histórii SNL. Ja sa bavím tiež a len dodám, že báchorky o popových iluminátoch sú rovnako trápne ako bezvýhradné fanúšikovské zbožňovanie hviezd. Andrewovi Garfieldovi teda môžem len zatlieskať - krásne si vystrelil z oboch kategórií "internetových bojovníkov za pravdu", ktorú tí ostatní nie a nie prijať.


Autor: Patrik Marflák
Foto: NBC / Beyonce.com

Súvisiaci interpreti: Beyoncé