Bratislavský klub Ateliér Babylon bol v stredu predposlednou zastávkou úspešného Spolu Tour 2017 populárneho speváka Adama Ďuricu. Rovnako ako v ostatných slovenských mestách, aj tento koncert vypredal do posledného miesta. Turné, ktoré mu prinieslo okrem nadšených reakcií aj menej príjemné zážitky, zakončí už dnes večer v Trenčíne.

Po tom, ako Adam Ďurica zožal úspech v Prahe, Brne a viacerých slovenských mestách, prišla tento týždeň na rad Bratislava. Vo vypredanom Ateliéri Babylon, kde sa Adam naposledy predstavil na jeseň 2015, vládla skvelá atmosféra. Umocnil ju fakt, že na rozdiel od spomínaného koncertu spred roka a pol alebo minuloročnej šou "Mandolína špeciál" v Istropolise bol tentokrát koncert na státie. O to viac ľudí sa do jedného z najväčších bratislavských klubov pomestilo a svoju radosť mohli prejaviť intenzívnejšie ako pri koncertoch na sedenie.

"Cítim obrovskú vďačnosť. Ľudia sa tešia, že sme im spravili pekný večer. Aj ja mám veľkú radosť z toho, že po Mandolína tour sme spravili ešte krajšie a kvalitnejšie turné a ľudia to vedia oceniť," teší sa dojatý Adam Ďurica. Svojim priaznivcom zahral naživo celý nový album Spolu, ale nemohli chýbať ani jeho najväčšie hity z predchádzajúcej platne Neľutujem, Mandolína, Láska-Veda, Predpoveď počasia, či Tak to vidím ja.

Adam Ďurica v Ateliéri Babylon, 3.5.2017 Zdroj: Lukáš TrefilíkSkvelá atmosféra na koncerte v Ateliéri Babylon - viac fotiek

Štart turné poznačila choroba, neskôr mu pod auto vbehol jeleň

Skvelé reakcie fanúšikov, ktorí na koncertoch spievajú spolu s ním, zažil mladý spevák a skladateľ na každom z koncertov Spolu Tour 2017, čo ho teší o to viac, že tentoraz sa turné nezaobišlo bez komplikácií."Už keď sme turné odštartovali v Prešove, hral som chorý. Nechcel som to ale vzdať a išiel som spievať aj s chorobou. Podarilo sa, ale poškodilo mi to hlas. Košice som potom spieval už veľmi na hrane a v Michalovciach som prakticky nemal hlas. Ale vybojoval som to spolu s ľuďmi. Upravil som pesničky, fanúšikovia boli veľmi zlatí a spolu sme to odspievali," vysvetľuje Adam Ďurica.

Najväčšia komplikácia si však na Adama Ďuricu a jeho tím počkala na strednom Slovensku. "Cestou z vypredaného koncertu v Martine sme sa vracali po diaľnici D1 smerom z Trenčína do Piešťan a zrazu nám vbehol do cesty obrovský jeleň. V poslednej sekunde som ešte strhol volant, ale zrážke sa už nedalo vyhnúť. Žiaľ, odniesol si to nový Hyundai i40, v ktorom som sa viezol aj s mojimi spoluhráčmi. Našťastie je to naozaj bezpečné auto a nikomu sa nič nestalo," hovorí s úľavou.

Adam Ďurica pred koncertom v Bratislave Zdroj: Lukáš Trefilík

"Po tejto nešťastnej zrážke sme si povedali, že osud nás skúša, ale napriek tomu ideme ďalej cez všetky prekážky za svojimi fanúšikmi, pretože si to naozaj zaslúžia." Ako dodal, s nahlásením nehody nebol žiadny problém, aj vďaka ústretovému prístupu a pomoci ľudí z automobilky.

Adam má po dvoch týždňoch na slovenských cestách pred sebou ešte jeden vypredaný koncert v Trenčíne. Uskutoční sa už dnes večer v Piano clube. Potom sa teší na krátky oddych a rovno vhupne do hlavnej hudobnej sezóny. Ako prezradil, úspech, zhmotnený prednedávnom aj obhájením ceny OTO, ho motivuje k tomu, že chce pre fanúšikov pripraviť ešte jeden koncert v Bratislave. A mal by byť oveľa väčší ako ten, ktorý odohral tento týždeň. Viac informácií prinesieme čoskoro.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa o novinkách a aktivitách speváka dozviete na oficiálnych stránkach adamdurica.com a www.facebook.com/adam.durica.1.

Foto: Lukáš Trefilík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica