Väčšina z nás ho spoznala vďaka úsmevným pesničkám, ktoré nahral ešte ako dieťa, no v dospelosti sa vybral úplne iným smerom. Presedlal na angličtinu a predstavil niekoľko pôsobivých singlov, ktorými dokázal, že s ním treba počítať. Teraz sa s novým singlom k rodnému jazyku vrátil a výsledok znie naozaj dobre.

Skladba má názov Orion a Martin Madej si k nej text napísal sám. "Texty si píšem už dlhšie, ale toto je prvý slovenský text, ktorý som chcel pustiť medzi ľudí," hovorí spevák, tanečník a herec.

Novinka je ďalším dôkazom, že spojenie slovenčiny s modernou produkciou funguje. Pesnička sa nesie v pomalom tempe, v ktorom si môže poslucháč naplno vychutnať spevákov hlas aj zvuk, aký na domácej scéne často nepočuť. Autormi hudby sú Adam Kuruc, ktorý spolupracoval napríklad s Katarínou Knechtovou, Kristínou či huslistkou Danielou Lovlin, a Martin "Maxo" Šrámek zo štúdia LittleBeat (Celeste Buckingham, Majk Spirit, Lucie Bílá, Zuzana Mikulcová...). Špeciálnu zmienku si zaslúži temné a intenzívne outro, ktoré podčiarkuje atmosféru singla.

"S Maxom a LittleBeat štúdiom je to už moja štvrtá spolupráca. Tentokrát veľkou mierou prispel aj megatalentovaný Adam Kuruc, ktorý prišiel s hudbou a príbehom o tom, ako ležal pod nebom plným hviezd a tešil sa z tej krásy, až kým si neuvedomil, že toho prázdna a tmy medzi hviezdami je viac ako hviezd. To bola pre mňa asi najväčšia inšpirácia aj pri písaní textu," prezradil Martin Madej.


Vyľudnili nočnú Bratislavu

Videoklip Orion sa nakrúcal vo vyľudnených uliciach Bratislavy neskoro v noci a skoro ráno. Za kamerou stál Štefan Lelovič a o réžiu sa postaral Richard Raiman.

"Klip sme natočili za jednu noc. Stalo veľa námahy vyľudniť nočnú Bratislavu, takže ktokoľvek za to môže, v mene celého štábu mu veľmi pekne ďakujem.  S nápadom na klip prišiel Rišo Raiman, môj dlhoročný priateľ, s ktorým vždy rád spolupracujem, lebo je zárukou dobrého výsledku," hovorí Martin.

O svojich ďalších hudobných plánoch veľa neprezradil, len toľko, že album momentálne nechystá. "Čím ďalej tým viac prestávam byť presvedčený o potrebe albumu v dnešných singlových a Youtube-ových časoch. Ale onedlho 'vydám' svojho prvorodeného syna, na ktorého sa veľmi teším," dodal spevák, ktorý tvorí pár s niekdajšou účastníčkou SuperStar Paulínou Ištvancovou.

Redakciu Hudba.sk informoval Peter Roško z agentúry PR management. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa o Martinovi Madejovi dozviete na oficiálnej stránke www.martinmadej.sk.

Foto: Youtube / Štefan Lelovič

Súvisiaci interpreti: Martin Madej